Alfarekin recenzije

Share Tweet Pin it

Opis je aktualan 16/10/2015

  • Latino ime: Alpharekin
  • ATX kod: L03AB05
  • Aktivni sastojak: Humani rekombinantni alfa 2b interferona (humani rekombinant interferona alfa-2)
  • proizvođač: OOO NPK Interpharmbiotek (Ukrajina)

struktura

Sastav lijeka Alfarekin 1 milijun je tvar interferon humanog rekombinantnog alfa 2b - 1000000ME. Alfarekin 3 milijuna sadrži 300000000 aktivnog sastojka.

Pomoćne komponente: natrijev klorid, dekstran, kalij dihidrogen fosfat, natrijev fosfat bezvodni.

Oblik izdavanja

Proizvodimo Alfarekin u obliku liofiliziranog praška, pakiranog u bočice od 1, 5 ili 10 u pakiranju.

Farmakološko djelovanje

Lijek pokazuje antivirusno, imunomodulirajuće i antitumorska Aktivnost.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Za ovaj lijek je karakterističan antivirusno, imunomodulirajuće i antitumorska akcija. Tvar alfa interferona, alfa-interferona 2b, slično endogenom interferonu leukocita, veže se na specifične receptore stanica, poboljšava sintezu enzimi i niz reakcija unutar stanica. Kao rezultat toga, replikacija virusa je suprimjena i povećava se fagocitna aktivnost makrofaga. Također, povećana je citotoksičnost limfocita sa ciljnim stanicama i inhibicija proliferacije metastatskih stanica.

Upozorenja za uporabu

Lijek se propisuje u složenoj obradi s:

  • virusni hepatitis B i C;
  • akutne zarazne bolesti virusnog i bakterijskog porijekla;
  • akutni i kronični oblik septičke virusne i bakterijske bolesti;
  • herpetička infekcija različitog lokalizacije;
  • kroničanurogenitalna klamidija;
  • papilomatizam grkljana;
  • Multipla skleroza;
  • hematološke maligne;
  • maligne novotvorine;
  • multipli mijelom;
  • lezije živčanog sustava s različitim tipovima radikularne boli.

Kontraindikacije za uporabu

Glavne kontraindikacije za lijek su:

  • preosjetljivost ili netoleranciju na interferon alfa-2b;
  • trudnoće, laktacija.

Nuspojave

Kada se liječi Alfarekin, nuspojave se rijetko pojavljuju. Međutim, razvoj neželjenih simptoma u obliku hipertermija, zimice, mijalgija, artralgija, glavobolja i opće slabosti. Oni mogu nastati na početku liječenja i postupno nestati sami.

Ako se manifestiraju manifestni simptomi slični gripi, paracetamol prije davanja lijeka.

Dugotrajna terapija može uzrokovati leukopenija i trombocitopenija, što se može eliminirati smanjenjem doze alfa interferona.

Alfarekin, upute za uporabu (Metoda i doziranje)

U Alfarekin postupak liječenja može biti namijenjen za primjenu intramuskularnom injekcijom, endolymphaticly, intravenozno, subkutano, intraperitonealno i parabulbarly, kao i u obliku intravezikalno, intranazalnu i rektalnu primjenu.

Za pripremu otopine lijeka treba dodati prašak u bočicu praška, vodu za injekciju ili otopina natrij klorida 0,9%. Kada je volumen završne otopine veći od 1 ml, potrebno je koristiti otopinu natrijevog klorida, fiziološke, kako bi se otopio prašak. Trajanje primjene, doziranje i shemu upotrebe lijeka određuje liječnik koji je pohađao liječenje. To uzima u obzir pojedinačne karakteristike pacijenata, vrstu i težinu bolesti.

Na primjer, rektalna primjena može se propisati novorođenim bolesnicima koji pate od akutnih proljevni sindrom, u obliku mikrokristala u dnevnoj dozi od 100 tisuća IU. Prosječno trajanje liječenja je 3-7 dana. U liječenju male djece s akutnom crijevnom infekcijom hipoagulacijskim pojavama, preporučuje se rektalna primjena 10.000 IU po kg tjelesne težine u jednoj dozi tijekom 2 dana. Ukupna dnevna doza ne može biti veća od 30000 IU po kilogramu težine bolesnika.

Za liječenje odraslih pacijenata tijekom SARS preporučuje se intramuskularna injekcija alfa-interferona u dnevnoj dozi od 1-3 ml IU počevši od prvog dana bolesti. Također je moguće koristiti intranazal za 4-6 kapi otopine lijeka, ali ne više od 8 puta dnevno. Prosječno trajanje terapije je 3 dana.

Liječenje ARI uključuje intranazalno davanje otopine 2-3 kapi tijekom dana 3-6 puta. U tom slučaju, proizvod se mora uliti u svaki nosni kanal ili injektirati mokrim pamučnim turundom, čuvajući 10-15 minuta. Trajanje ove terapije je obično oko 3-5 dana.

Intramuskularna injekcija Alfarekina u dnevnoj dozi od 1 milijun. ME se propisuje za liječenje akutnog hepatitisa B. Teški slučajevi tečaja bolesti dopuštaju povećanje doze od do 2 milijuna IU do dvodnevne dnevne primjene. Liječenje se provodi 10 do 21 dan.

U drugim vrstama bolesti, kada se ovaj lijek može koristiti, odabir primjene, režim terapije i doziranje također provodi liječnik koji je pohađao. Trajanje terapije u svakom slučaju može varirati od 7 dana do 3 mjeseca.

predozirati

U pravilu, ovaj lijek dobro podnosi pacijenti, stoga nije ustanovljen nikakav slučaj predoziranja.

interakcija

Uz istodobnu primjenu s drugim lijekovima nije zabilježena neželjena farmakološka interakcija.

Uvjeti prodaje

Uvjeti skladištenja

Liofilizirani prašak i spremna otopina treba čuvati na temperaturi ne većoj od 2-8 stupnjeva, na dovoljno mračnom mjestu.

Datum isteka

Za prah - 3 godine.

Za gotovu otopinu - 24 h.

Alfarekin analozi

Takvo djelovanje posjeduje: EU Reaferon, Altevir i Interferon leukocit.

Recenzije o Alfarekinu

Treba napomenuti da se recenzije o Alfarekinu često ne nalaze na mreži. U tom slučaju raspoložive rasprave su obično povezane s karakteristikama terapijske sheme, dozvoljenom dozom, troškom lijeka i tako dalje. Isto tako, neki korisnici zainteresirani su za analitiku ovog lijeka u drugim zemljama.

Naravno, gotovo svaki lijek ima ekvivalentne kolege koji se mogu prezentirati pod različitim imenom u različitim zemljama. Međutim, ova sredstva se ne bi trebala koristiti samostalno, kao i za svaki specifični slučaj određena shema terapije, doziranje i tako dalje.

Stoga, ako su naznačeni simptomi bolesti u kojima se ovaj lijek primjenjuje, trebate se posavjetovati s liječnikom. U pravilu, liječenje tih poremećaja zahtijeva integrirani pristup koji će osigurati uspješan ishod terapije.

Cijena Alfarekin gdje kupiti

Kupi Alfarekin mogu biti u ljekarnama u Ukrajini po cijeni od 750 UAH. Također, lijek dostupan je u nekim mrežnim ljekarnama, a cijena Alfarekina izračunava se po trenutačnom tečaju.

Online ljekarnik

Na ovoj stranici prikupljala sam upute, mišljenja i mišljenja o raznim medicinskim pripravcima.

Nema naređenih članaka, a troškovi se plaćaju putem blokova oglašavanja. Svi su mišljenja, osim mišljenja materijalno zainteresiranih osoba, objavljeni.

Postoji ovjereni ljekarnik koji radi na projektu - to jest sam ja - i mogu postavljati pitanja, nemojte se sramiti. Hvala vam!

Isprobajte najnoviju referentnu knjigu priprema za 10 000 članaka s punim tekstom:

Alfarekin i laferon

Mama je dijagnosticirana raka kože, melanom. Prošli smo operaciju, propisali smo radioterapiju i imunoterapiju. Ubrzani zahvat, samo 3 dana antibiotika i 1 anestetika. Zračenje iza, sada imunoterapija godinu dana.

Liječnik je imenovao alfarekin. Kaže prosječna cijena. Ali to je 2500-3000 UAH mjesečno, s UAH 1500.

Pronašao je analogni, ali je jeftiniji. Laferon. Sastav je isti.

Tko zna, je li moguće zamijeniti lijek za jeftiniji mjesec dana kasnije? Ako idete na Laferon točan liječenje se može nastaviti, ako se uzme alfarekin, zatim dva tjedna - i tko zna hoće li nastaviti studij ili ne (tj pod prijetnjom failure rate).

Liječnik nije savjetovao da promijeni lijek, ali je propisao, dao telefon distributeru, pa postoji sumnja da on ne savjetuje jednostavno zato što ga distributer dijeli s njim.

Na internetu sam tražio recenzije, konzultacije imunologa na mreži - odgovori su izuzetno različiti. Tko kaže da je jedno i isto što kaže da je gore, tko kaže da je laferon još bolji.

Internet Prva pomoć Medicinski portal

Ocjena žalbi

  1. Ispitivanje krvi1455
  2. trudnoća1368
  3. rak786
  4. urina644
  5. dijabetes590
  6. Jetra533
  7. željezo529
  8. gastritis481
  9. kortizol474
  10. Šećer od šećerne bolesti446
  11. psihijatar445
  12. tumor432
  13. feritin418
  14. alergija403
  15. Šećer u krvi395
  16. brinuti388
  17. osip387
  18. onkologija379
  19. hepatitis364
  20. mulj350

Ocjena lijekova

  1. paracetamol382
  2. eutiroks202
  3. L-Thyroxine186
  4. Duphaston176
  5. progesteron168
  6. MOTILIUM162
  7. Glukoza-e160
  8. glukoza160
  9. L-Wen155
  10. glicin150
  11. kofein150
  12. adrenalin148
  13. Pantogamum147
  14. Reglan143
  15. ceftriakson142
  16. mezaton139
  17. dopamin137
  18. meksidol136
  19. Natrijev kofein-benzoat135
  20. Natrijev benzoat135

alfarekin

Pronađeno (167 postova)

Dobro došli! Bez obzira može li se iz filarije razviti, ostavit će oko. Se oni tretiraju filariasis u Rusiji? Bilo je moguće predati analizu na mikrofilariji u Omsku. Ako ne, gdje? Hvala unaprijed... za otvaranje (postovi u ovom forumu)

8. veljače 2016. / Sergey

Vitalij, bio sam kod Holtobine. ona je propisala samo aldazol,alfarekin,Creon i hepadif. Aldazol se smatra najslabijim od Albendazola, dobro, kažu tako.. i Vormil, gotovo najjači, iako su komponente jednake. iako nemam ni na Aldazolu. gledati

8. veljače 2016. / Vitalij

. da protiv bolnice kupiti za bol novca Alfarekin koje sam vozio u vrućem automobilu u Krivoy Rogu sa svim posljedičnim posljedicama (Alfarekin prevezeni isključivo u hladnjaku), Gepavid, Creon i drugi lijekovi nakon. gledati

8. veljače 2016. / Vitalij

. hepatoprotectors i kreme. Svi ovi pripravci sadrže aminokiseline i druge mikro i makro elemente koji hrane helminths. Alfarekin, Profesori i drugi imunomodulatori, prestala sam trljati, jer njihovi postupci znanstvenika nisu dokazani samo u Ukrajini. gledati

8. veljače 2016. / Sergey

. u roku od 10 dana, zatim 10 dana pauze i 10 dana kasnije 2 sata na dan tijekom 10 dana. alfarekin,Creon i hepadif. ali kako se kasnije pokazalo da prilikom liječenja toksokarijuma ne radi prekid od 10 dana, ali svakodnevno pije za 14-20. gledati

Pozdrav, molim te, Alfarekin može se uzgajati s lijekom leda ili je vrlo loš lijek za otvaranje

11. rujna 2015. / Galina

. Nigdje je opisano i stanje je bilo vrlo teško, bio sam na rubu. odnosno Nisam htio živjeti. Toksokaroza je tretirana s albendazolom, isprekidanim alfarekin, onda se propisuje - to je dobro, draga, ali samo ti daje prekid i ne liječi. Liječnici liječe protutijela, ne. gledati

. kondilomi, koji su neko vrijeme bili cauterizirani i povremeno se pojavljuju. Trenutačno je liječnik propisao Polymyk, Mikozhinaks i probušio Alfarekin. Na račun Alfarekina postoje sumnje, molim te, molim vas, da li ima smisla uzeti ih. otvoreno

Pozdrav! Ubrzo sam saznala ureaplazmu i imenovala ili imenovala Alfarekin u prikaly.Preparat vrlo skupo i prema recenzijama Čuo sam da nakon njene primjene nema rezultata. Recite mi mogu li biti bilo koji analogni (ne skupo)? otvoreno

29. lipnja 2015. / Ak-gin BM......

Julia, alfarekin nije etiotropna terapija lijekom za ureaplasmozu. U pravilu se ova bolest liječi azitromicinom ili doksiciklinom u kombinaciji s terapijom imunomodulacijom. Kao alternativa, možete razgovarati sa svojim liječnikom o imenovanju gavavita,. gledati

25. svibnja 2015. / Sergey

. -Aldazol 2e tab.v dan-10 dana pijem-10 dana pauze-i ponovo 10 dana pijem, mjesec dana, iza ovoga - Hepadif, folna kiselina, Creon,Alfarekin-3mill.10 probija mjesec dana.. Nakon pola godine, oni također staviti Astm.titry 0: 600 po stopi od ne više od 0: 267, to je još uvijek. gledati

Alfarekin osvrće na liječenje

aktivni sastojak: rekombinantni humani interferon alfa-2b, 1 bočica sadrži rekombinantni ljudski interferon alfa-2b 1 milijun, 3 milijuna, 5 milijuna, 9 milijuna ili 18 milijuna MO;

pomoćni supstancija: natrijev klorid, dekstran 70, kalij dihidrogen fosfat, natrijev fosfat bezvodni.

Oblik doziranja

Liofilizat za otopinu za injekcije.

Temeljna fizikalna i kemijska svojstva: liofilizirani prašak ili porozna masa bijele boje, higroskopne.

Farmakološka skupina

Imunostimulansi. Interferon alfa-2b. ATX kod L03A B05.

Farmakološka svojstva

Alfarekin ® - oblik doziranja interferona alfa-2b rekombinantnog humanog sintetizirani Escherichia coli stanica na temelju gena koji kodira proizvod identičan humanom alfa-2b interferona, koristeći genetski inženjering fagozavisimoy biotehnologije. Specifična aktivnost Alfarekina® mjeri se u međunarodnim jedinicama. Otpustite lijek u liofiliziranom stanju.

Alfarekin®, poput prirodnog leukocitnog interferona, ima tri glavne vrste biološke aktivnosti: imunomodulirajuće, antivirusno i antitumorno.

Radnje Alfarekinu ® se mehanizam temelji na činjenici da se Interferon vezanja na odgovarajuće receptore organizma stanica inducira kompleksne unutarstanične mehanizme koji dovode do pojave enzima koji sprečavaju virusnu replikaciju, povećanje fagocitne aktivnosti makrofaga, specifične citotoksičnosti limfocita za ciljne stanice, inhibira metastaza proliferaciju stanica.

svjedočenje

Alfarekin® se koristi u kompleksnoj terapiji kada:

  • akutni i kronični virusni hepatitis B (srednji i teški oblici);
  • kronični hepatitis C;
  • akutne virusne, bakterijske i mješovite infekcije (uključujući akutnu respiratornu virusnu infekciju kod djece, uključujući u novorođenčadi, akutni dijarečni sindrom u novorođenčadi);
  • akutne i kronične septičke bolesti virusne i bakterijske prirode, uključujući diseminirane oblike akutnih i kronosepsije;
  • herpetičke infekcije različitih mjesta: šindre, herpeske erupcije višestrukih kože; genitalna herpetička infekcija; herpetski keratoconjunctivitis i keratouveitis, akutni herpetski stomatitis kod djece
  • kronična urogenitalna klamidijska infekcija;
  • lezije živčanog sustava s mono- i poliradikularnim bolnim sindromima;
  • Multipla skleroza;
  • papilomatoza grkljana
  • melanom kože i oka; Kaposijev sarkom, mijelom; kronična mijeloidna leukemija, leukemija dlakave stanice, ne-Hodgkinovi maligni limfomi, naime folikularni limfom.

kontraindikacije

  • Preosjetljivost na interferon alfa-2b ili na druge komponente lijeka
  • teške kardiovaskularne bolesti (uključujući zatajenje srca u fazi dekompenzacije, nedavno prebačeni miokardijski infarkt, teška aritmija);
  • značajno oštećenje funkcije bubrega i / ili jetre;
  • epilepsija i / ili drugih bolesti središnjeg živčanog sustava (uključujući funkcionalne);
  • kronični hepatitis na pozadini progresivne ili dekompenzirane ciroze;
  • kronični hepatitis kod pacijenata koji su primali ili su nedavno primali terapiju imunosupresivima (osim kratkog tijeka kortikosteroida)
  • autoimunog hepatitisa ili drugih autoimunih bolesti u anamnezi
  • pacijent ima disfunkciju štitne žlijezde;
  • prisutnost teških poremećaja tkiva u bolesnika s Kaposijevim sarkomom;
  • psorijaza;
  • razdoblje trudnoće (prijetnja slomom).

Interakcija s drugim lijekovima i drugim interakcijama

Budući da interferon alfa mijenja stanični metabolizam, postoji potencijal za modificiranje učinka drugih lijekova. Može promijeniti oksidativne metaboličke procese, mora se uzeti u obzir, a imenovanje lijekova koji se metaboliziraju pomoću podataka (cimetidin, fenitoin, varfarin, teofilin, aminofilin, diazepam, propranolol). Treba pratiti koncentraciju teofilina u serumu i, ako je potrebno, režim doziranja treba podesiti.

Uz oprez treba se istodobno koristiti s opioidnim lijekovima, analgeticima, hipnotikom i sedativima (potencijalno uzrokujući mišozupresivni učinak).

U primjeni lijeka u kombinaciji s kemoterapeutskim sredstvima (citarabin, doksorubicin, tenipozid, ciklofosfamid) povećava rizik od razvoja život opasne toksičnih učinaka (intenzitet i trajanje).

Sinergija nuspojava (s obzirom na broj leukocita) opisana je u zajedničkom imenovanju interferona alfa i zidovudina. Pacijenti koji su primili te lijekove u isto vrijeme, učestalost neutropenije bila je veća nego u onih tretiranih samo s zidovudin.

Značajke aplikacije

Alfarekin® treba koristiti pod nadzorom liječnika. Pacijenti trebaju biti obaviješteni o prednostima ove terapije i mogućim nuspojavama.

Ako nuspojava nije oslabljena ili pogoršana, dozu treba smanjiti na 50% ili prekinuti. Ovisno o individualnoj osjetljivosti i propisanom doziranju lijeka, pacijenti mogu osjetiti sporu stopu psihomotornih reakcija - pospanost, slabost, povećani umor.

Pri uporabi lijekova treba izbjegavati alkohol.

Prije imenovanja lijeka dugo u dozama od 3 milijuna IU i više, preporučuje se proučavanje funkcije štitnjače. Lijek može započeti pod uvjetom da je razina hormona koji stimulira štitnjače (TSH) unutar normalnog raspona. Ako se pronađe promjena razine TSH, potrebno je pokrenuti odgovarajuću terapiju, a tretman s Alfarekinom pod uvjetom da se razina TSH može održavati na normalnoj razini. Tijekom liječenja također je poželjno pratiti razinu TSH.

Nakon što je pokrenuo prekid funkcije štitnjače kao posljedica uzimanja lijeka ne može vratiti.

Svi pacijenti prije i redovito tijekom liječenja treba provesti detaljnu analizu perifernoj krvi, uz obavezno kvalitativnom i kvantitativnom istraživanju krvne slike i kemije krvi, uključujući određivanje sadržaja elektrolita, kalcija, kreatinina i jetrenih enzima.

Kod mijeloma, potrebno je periodično praćenje funkcije bubrega.

U svim pacijentima koji primaju lijek potrebno je pažljivo pratiti vrijeme serumskog albumina i protrombina.

Kod pacijenata nakon transplantacije organa ili koštane srži, imunosupresija inducirana lijekom može biti manje učinkovita, jer interferoni imaju stimulirajući učinak na imunološki sustav.

Mjere opreza treba propisati s povijesti bolesti kao što su dijabetes s ketoacidoza epizode i kronične opstruktivne plućne bolesti, poremećaja u zgrušavanju krvi, ozbiljne mielosupresije.

Pri liječenju lijeka potrebno je osigurati odgovarajuću hidrataciju organizma; U slučajevima vrućice treba isključiti druge uzroke vrućice.

Preporučljivo je koristiti lijek protiv pozadine antihistaminskih i antipiretskih terapija.

Nema indikacija za izravnu kardiotoksičnost interferona, ali postoji mogućnost da prisutnost hipertermije i zimice, koje često prate liječenje, mogu pogoršati postojeće bolesti srca. Uz povijest kroničnog zatajenja srca, infarkta miokarda i / ili prethodnim ili postojećim liječenja aritmija s interferonom alfa-2b treba provesti pod strogim nadzorom liječnika.

Kada kombinirana terapija ribavirinom treba uzeti u obzir mjere za ribavirin.

Kod razvoja neposredne vrste reakcije preosjetljivosti (urtikarija, angioedema, bronhospazma, anafilaksije), lijek treba odmah prekinuti i poduzeti odgovarajuće mjere.

Razvoj ozbiljne i umjerene težine nuspojava zahtijeva prilagodbu doze, au nekim slučajevima - otkazivanje liječenja.

Primjena lijeka može prekinuti u sljedećim slučajevima: produljenje vremena zgrušavanja (u bolesnika s kroničnim hepatitisom), manifestacije plućnih simptoma i radiološku detekciju infiltracije, izgled ili povećanje vida, disfunkcija štitnjače (odstupanja od TSH normalnog), snižene razine albumina u serumu i smanjenje protrombinskog vremena.

Nemojte koristiti u bočicama s oštećenim integritetom, označavanjem, na kraju isteka roka valjanosti, ako se ne spremaju na pogrešan način. Pripremljena otopina mora se pregledati prije davanja. Otopina mora biti čista, bezbojna i bez stranih uključaka.

Proizvod ne sadrži konzervanse, stoga, kako bi se izbjegla bakterijska kontaminacija, preporuča se odmah primijeniti otopinu za parenteralnu primjenu, a ostatak otopine treba pretoiti.

Koristite tijekom trudnoće ili dojenja.

Tijekom trudnoće i laktacije, uporaba lijeka je kontraindicirana.

Sposobnost utjecaja na stopu reakcije pri vožnji vozila ili drugih mehanizama.

Ovisno o dozi, shemi i individualnoj osjetljivosti na interferon alfa, liječenje može biti praćeno pospanost, slabost, umor i smanjenje brzine psihomotornih reakcija. U takvim slučajevima, trebali biste se suzdržati od vožnje i rada s strojevima.

Doziranje i administracija

Alfarekin® otopina se primjenjuje intramuskularno, subkutano, intravenozno, endolimfsko, rektalno, parabulbarno, intranazalno.

Akutni virusni hepatitis B:

  • Intramuskularna injekcija od 1 milijuna IU (u teškim slučajevima - 2 milijuna IU) 2 puta na dan tijekom 10 dana. Takav se tečaj može produžiti na 2-3 tjedna, ovisno o kliničkom stanju pacijenta ili nastavlja 1 milijuna IU dva puta tjedno kroz nekoliko tjedana.

Kronični virusni hepatitis B:

  • Unesite intramuskularno 3-4 milijuna IU 3 puta tjedno tijekom 2 mjeseca.

Kronični virusni hepatitis C:

  • primijeniti intramuskularno u 3 MIU 3 puta tjedno tijekom 6 mjeseci u monoterapiji ili u kombinaciji s nukleozidnim analozima. Lijek se primjenjuje za 3-4 mjeseci, nakon čega slijedi određivanje HCV RNA; Daljnji tretman dalje samo ako HCV RNA nije detektiran; s monoterapijom, tečajem liječenja - od 12 do 18 mjeseci, u kombinaciji s ribavirinom - 6 mjeseci; genotipom 1 i visokim sadržajem RNA prije početka liječenja u odsutnosti HCV RNA u krvnom serumu do kraja 6 mjeseci liječenja, kombinirana terapija se može nastaviti za još 6 mjeseci, međutim, uzeti u obzir te negativnih čimbenika u dobi od 40 godina, muškog spola, progresivnom fibrozom.

Akutna respiratorna virusna infekcija kod djece, uključujući i kod novorođenčadi:

  • primijeniti intranazalno 2-3 kapi u svaku nosnicu svakih 3-6 sati 3-5 dana, doza za dojenčad - 20-50 tisuća IU / ml, na preostalih djecu. - 100 tisuća IU / ml.. Dopušteno je uvesti u nosne prolaze (naizmjence) pamučnih vrećica, omekšanih s Alfarekinom®, 10-15 minuta.

Akutna respiratorna virusna infekcija (uključujući influencu) kod odraslih osoba:

  • Unesite intramuskularno za 1-3 milijuna IU, počevši od 1-2 dana bolesti u roku od 3 dana
  • intranazalno 4-6 kapi otopine Alfarekinu ® (100 tisuća. IU / ml) u svaku nosnicu svakih 6-8 sati (prije koristili Alfarekinu ® dozu treba zagrijati se izlije u štrcaljku (injekciju bez igle), u tjelesnoj temperaturi, otopine preostale pohranite u hladnjak, štiteći od bakterijske kontaminacije).

Akutna i povratna pneumonija virusne i virusno-bakterijske etiologije:

  • Alfarekin® se daje intramuskularno za 1 milijuna IU tijekom 5-7 dana, zajedno s kompleksnim tretmanom (antibakterijski, detoksikacija, protuupalno, itd.).

Akutni dijarečni sindrom u novorođenčadi:

  • rektalno u obliku dnevnih mikrokristala koji sadrže 100.000 IU Alfarekin® tijekom 3-7 dana.

Purulentno-septičke bolesti, peritonitis, višestruki apscesi trbušne šupljine:

  • intravenozno za 2-4 milijuna IU jednom dnevno; ukupna doza od 12-16 milijuna IU tečaja; nije isključena izvedivost simultane endolimfske injekcije lijeka u istoj dozi od 2-4 milijuna IU jednom dnevno.
  • herpes zoster dnevno 1 milijun IU intramuskularno + 2 milijuna IU u 5 ml 0,9% otopine natrijevog klorida subkutano u nekoliko točaka oko osipa. Trajanje liječenja 5-7 dana
  • kutani herpetični osip: dnevno intramuskularno ili subkutano (oko fokusa) primjene lijeka u dozi od 2 milijuna IU tretmana može se kombinirati s topikalnom primjenom (aplikacijama) herpetskim papulama; trajanje liječenja određuje liječnik;
  • genitalna herpesna infekcija: dnevna intramuskularna injekcija u dozi od 2 milijuna IU u kombinaciji s lokalnom primjenom lijeka u obliku aplikacija na području osipa; trajanje liječenja određuje liječnik;
  • herpetički keratoconjunctivitis: uvođenje Alfarekinu ® otopina - 1 milijuna IU u 0,9 ml 5% otopine natrijevog klorida - u kapljicama spojnice svakog 2-3 02:00 7-10 dana droga nestanak simptoma može biti svaka 4: 00; trajanje liječenja određuje liječnik;
  • akutni herpetski stomatitis kod djece: 250 tisuća IU po prijemu 4 puta dnevno u obliku aplikacija u kombinaciji s intranazalnom primjenom. Alfarekin ® 1 milijun IU razrijeđen u 4 ml vode za injekcije, primjenjuju 1 ml otopine po 1 aplicirano i intranazalnu primjenu 2 kapi ulaze intranazalno ostatak - nakon sanitarne tretiranje sluznice usne šupljine lokalno primjenjuje u obliku primjene. Tijek liječenja je 7-10 dana.

Kronična urogenitalna klamidijska infekcija:

liječenje bolesnika urogenitalne klamidije provodi se u dvije faze:

  • Faza 1 - pripravna, koja uključuje upotrebu enterosorbenta, multivitaminske pripravke u terapeutskim dozama tijekom 2 tjedna. Od 10. dana imunotropni timalinski pripravak primjenjuje se na 10 mg intramuskularno navečer svaki drugi dan, tijekom 5 injekcija
  • 2. korak - primarni, u kojem je osnovna terapija se izvodi antibakterijska sredstva sa slijedećom shemom: Prvi antibiotik 5 dana nakon intervala koji je trajao tijekom 7 dana, pacijent je dodijeljen drugi antibiotik 10 dana. Tijekom pauze, a nakon tijek antibiotske terapije imenuje Alfarekin ® milijun IU intramuskularno 1 put dnevno u večernjim satima, samo 10 injekcije po stazi.

Tijekom prijema antibakterijska sredstva moraju se koristiti sredstva protiv gljivica (nistatin, Diflucan, klotrimazol, Nizoral) i gepatoprotektory (automobila) u terapijskim dozama.

Poraz živčanog sustava s mono- i poliradikularnim bolnim sindromima:

  • intramuskularno u dozi od 1 milijuna IU s tečajem od 5-10 dana u složenom tretmanu.
  • 3 milijuna IU / m 2 subkutano 3 puta tjedno (svaki drugi dan) 6 mjeseci ili više; doza prilagođena da uzme u obzir podnošljivost lijeka. Liječenje počinje nakon kirurškog (laserskog) uklanjanja tumorskog tkiva.
  • intramuskularno za 1 milijun IU 2-3 puta na dan tijekom 10-15 dana, nakon čega slijedi uvođenje 1 milijun IU jednom tjedno 6 mjeseci.
  • osim operacije i za indukciju remisije intravenozno do 20 milijuna IU / m2 (infuzija preko 20 minuta), 5 puta tjedno tijekom 4 tjedna terapija održavanja - potkožno s 10 milijuna IU / m 2 do 3 puta tjedno (jedan dan) tijekom 48 tjedana.

S razvojem ozbiljnih nuspojava, odnosno - do smanjivanje količine granulocita (manje od 500 / mm3), povećana ALT / AST (prelazi gornja granica je 5 puta), prekinuti upotrebu droga prije normalizaciju parametara. Liječenje se vraća u polu dozu. Ako netolerancije zadržane granulocita padne na 250 / mm3 ili ALT i / ili AST povećava (gornja granica normale do 10 puta), pripravak treba prekinuti.

  • parabulbarno dnevno za 1 milijun IU 10 dana; ponovljene 10-dnevne injekcije izvode se 20 dana kasnije; opći tijek Alfarekin ® je 48 tjedana. Nemojte isključiti potrebu za ponovljenim tečajima 45 dana kasnije, liječenje Alfarekinom® kombinira se s foto-razaranjem tumora i beta-aplikacije.

Kaposijeva sarkoma: mogući su sljedeći režimi:

  • intramuskularno dnevno 10 dana do 3 milijuna IU po injekciji; liječenje se kombinira s monokemoterapijom prospidinom; ponavljaju se tečajevi - jednom mjesečno za 6 mjeseci
  • intravenozno kapanje 30 minuta 50 milijuna IU (30 milijuna IU / m2) dnevno 5 dana ili u razmacima od 1 dana, nakon čega najmanje 9 dana prije početka novog 5-dnevnog tečaja; trajanje liječenja određuje liječnik.
  • intramuskularno, dnevno 10 dana za 3 milijuna IU po injekciji, ponavljaju se tečajevi - jednom svakih 1,5 do 3 mjeseca (4-6 puta godišnje).

Kronična mijeloidna leukemija:

  • supkutano na 3 milijuna IU / m2 dnevno, svaki dan ili 1 svaka 2 dana, postupno povećanje doze do 5 milijuna IU / m2 dnevno, svaki dan ili 1 svaka 2 dana pod medicinskim nadzorom sve do postizanja potpune remisije (broj leukocita u perifernoj krv ne više od 10 × 10 9 / l) ili unutar 18 mjeseci.
  • intramuskularno za 3 milijuna IU 3 puta tjedno (svaki drugi dan) za 4-6 tjedana. Kada se remisija postigne, održavaju se terapija održavanja: 3 milijuna IU svaki drugi dan do 12 mjeseci.

Non-Hodgkinovi maligni limfomi, naime folikularni limfomi:

  • intramuskularno za 3 milijuna IU 3 puta tjedno za 12-18 mjeseci kao terapiju održavanja za postizanje remisije dobivene zbog uporabe kemoterapije. Tijekom perioda djelomične remisije, naznačeno je korištenje drugih protokola kemoterapije nakon čega slijedi terapija Alfarekinom ® za 3 milijuna IU intramuskularno 3 puta tjedno tijekom 18 mjeseci.

Priprema otopine lijeka.

Otopina lijeka priprema se neposredno prije njegove upotrebe. Upotrijebiti vodu za injekcije kao otapalo (ako je otopina pripremljena za subkutanu, intradermalnu ili intramuskularnu primjenu). Za pripremu otopine, sadržaj bočice se otopi u 1 ml vode za injekcije.

Priprema i davanje intravenozne infuzije lijeka.

30 minuta prije početka infuzije Alfarekinu ® infuzijsku otopinu natrijevog klorida (0,9 brzinom od 200 ml / h), a završiti neposredno prije primjene lijeka. Za pripravu infuzijske otopine Alfarekinu ® se prvo otopi u vodi za injekcije (1 ml vode za injekcije u dozi lijeka), a zatim željene količine lijeka odabir i dodati 50 ml 0,9% -tne otopine natrijevog klorida pripremljene otopine daju se intravenski 30 minuta. Nakon ulaska u Alfarekin®, 0,9% -tnu otopinu natrijevog klorida treba infuzirati brzinom od 200 ml / h tijekom 10 minuta.

Odmah se primijeni otopina lijeka za injekcije. Za intranazalnu upotrebu, otopina se upotrebljava za 1 dan u uvjetima skladištenja od 2 do 8 ° C.

Upotrijebiti kod pedijatrijskih pacijenata s akutnim respiratornim infekcijama u djece, uključujući novorođenčad, akutnog proljeva sindroma novorođenčadi, akutna herpetična stomatitisa kod djece (pogledati, Odjeljak „Doziranje i primjena”).

predozirati

Do sada nisu opisani slučajevi predoziranja Alfarekina®. Međutim, kao i bilo koja predoziranje lijekom, preporučuje se simptomatska terapija praćenjem funkcija vitalnih organa i praćenjem stanja pacijenta.

Nepovoljne reakcije

Ubrizgavanje Alfarekinu ®, kao i sve ostale pripravke alfa-interferona u većini slučajeva u pratnji s sindromom gripi naznačen groznice, zimice, glavobolja i bol u mišićima, bol u zglobovima, letargija, umor osjećaj. Ove nuspojave ovise o dozi i, u pravilu, se odvijaju samo u prvim danima liječenja, a zatim se oslabljuju i prolaze. Ti se simptomi mogu zaustaviti ili značajno smanjiti imenovanjem paracetamola u dozi od 0,5-1 g tijekom 30-40 minuta prije injekcije. Mogu se pojaviti povraćanje, vrtoglavica i ispiranje.

Iz kardiovaskularnog sustava: arterijska hipertenzija i hipotenzija, tahikardija.

Iz kože i potkožnog tkiva: promjene na mjestu injiciranja, alopecija.

Iz imunološkog sustava: reakcije preosjetljivosti, uklj. osip na koži (uključujući herpes), svrbež, ispiranje, košnice, anafilaktički šok.

Iz endokrinog sustava: disfunkcija štitnjače.

Mogući razvoj vidnog oštećenja; ravnoteža elektrolita, funkcija jetre i bubrega.

Tijekom dugoročne stope može doći leukopenije i trombocitopenije koja eliminira smanjenje doze, krvarenja iz nosa mentalno oštećenje - zbunjenost, anksioznost i depresija, razdražljivost, pospanost, poremećaji središnjeg i perifernog živčanog sustava - ataksija, parestezije, poremećaje dišnog sustava - kašlja.

Datum isteka

Uvjeti skladištenja

Skladištiti na temperaturama između 2 i 8 ° C izvan dohvata djece.

pakiranje

Liofilizat za pripremu injekcije za 1 milijun IU, ili 3 milijuna IU ili 5 milijuna IU ili 9 milijuna IU ili 18 milijuna IU u bočicama; 10 bočice liofilizat od 1 milijun IU ili 3 milijuna IU, ili 5 milijuna IU okvir 5 Ampule liofilizat od 1 milijuna IU ili 3 milijuna IU ili 5 milijuna IU i 5 Ampule otapala (voda za injekcije) u 2 ml u okvir 1 bočicu liofilizata od 1 milijun IU ili 3 milijuna IU, ili 5 milijuna IU, ili 9 milijuna IU, ili 18 milijuna IU i 1 ampula otapala (voda za injekcije) u 2 ml kutije.

Kategorija dopusta

proizvođač

OOO NPK Interpharmbiotek.

Mjesto i adresa mjesta proizvođača

Ukrajina, 03680, g. Kijev, sv. Zabolotnogo, 150.

Koristite razmake za odjeljivanje oznaka. Koristite pojedinačne navodnike (') za fraze.

ALFAREKIN (ALPHAREKIN)

INTERFERONUM ALFA L03A B05

Univerzalna agencija "Pro-Pharma"

SASTAV I OBLIK OBITELJI:

liofil. d / r-ra d / in. 1.000.000 IU fl., S vodom d / in., Br. 1, br. 5
liofil. d / r-ra d / in. 1.000.000 IU, br. 10

liofil. d / r-ra d / in. 3000000 IU fl., S vodom d / in., Br. 1, br. 5
liofil. d / r-ra d / in. 3.000.000 IU FL, br. 10

Br. 564 / 10-300200000 od 01.11.2010 do 01.11.2015

Alfarekin sličan prirodnom leukocitnom interferonu ima tri glavne vrste biološke aktivnosti: imunomodulacijski, antivirusni i antitumorski.
Mehanizam djelovanja je zasnovana na Alfarekina interferon vezanja na specifične receptore na stanicama organizma, što je rezultiralo u kaskadu unutarstaničnih reakcija pokreću i sinteza enzima depresivno virusne replikacije, povećanje fagocitne aktivnosti makrofaga i citotoksičnost limfocita relativno specifične ciljne stanice, inhibira proliferaciju metastatskih stanica.

u složenoj terapiji odraslih i djece s:

  • virusni hepatitis B i C;
  • akutne virusne, bakterijske i mješovite infekcije (uključujući one u novorođenčadi);
  • akutne i kronične septičke bolesti virusne i bakterijske prirode;
  • herpetične zaraze različitih lokalizaciju (crvenilo, multiplu kutane herpes, herpes infekcije, genitalnog herpesa keratokonjuktivitis i keratouveit et al.);
  • kronična urogenitalna klamidijska infekcija;
  • lezije živčanog sustava s mono- i poliradikularnim bolnim sindromom;
  • papilomatoza grkljana;
  • Multipla skleroza;
  • maligne novotvorine (melanom kože i oka, bubreg, mokraćni mjehur, jajnik, karcinom dojke, Kaposijev sarkom, mijelom);
  • hemoblastoze (kronična mijeloidna leukemija, leukemija dlakave stanice, maligni limfom koji nije Hodgkin).

Injekcija Alfarekina dano je u / m, sc, iv, endolimf, intraperitonealno, intravezikalno, rektalno, parabulbar, intranazalno. Kada se sadržaj bočice otopi u 1 ml, kao otapalo se koristi voda za injekcije, dok se sadržaj bočice otopi u većem volumenu, koristi se fiziološka otopina.
Akutni hepatitis B:
Uvedite milijun IU (u teškim slučajevima - 2 milijuna IU) v / m 2 puta na dan tijekom 10 dana. Tijek liječenja može se produžiti do 2-3 tjedna ovisno o općem stanju pacijenta ili nastaviti 1 milijuna IU dva puta tjedno kroz nekoliko tjedana.
Kronični virusni hepatitis B:
ubrizgava se u / m 3-4 milijuna IU 3 puta tjedno tijekom 2 mjeseca.
Kronični virusni hepatitis C:
ubrizgavanjem / 3 milijuna IU 3 puta tjedno 6 mjeseci u obliku monoterapije ili u kombinaciji s lijekovima - analozi nukleozida.
ARVI u djece (uključujući novorođenčad):
Unesite intranazalno 2-3 kapi u svako nosa 3-6 puta na dan 3-5 dana; doza za novorođenče - 20-50 tisuća IU / ml, za djecu drugih dobnih skupina - 100 tisuća IU / ml.
Dopušteno je uvesti u nosne prolaze (naizmjenično) pamučnih vrećica, omotanih Alfarekinom, 10-15 minuta.
ARVI (uključujući influencu) u odraslih osoba:
injektiranu / m za 1-3 milijuna IU, počevši od 1-2 dana bolesti za 3 dana;
intranazalno primijeniti 4-6 kapi r-Ra Alfarekina (100 tisuća. IU / ml) u svaku nosnicu svakih 6-8 sati (prije koristili Alfarekina dozu primjenjenu treba zagrijati u špricu (injekciju bez igle), na temperaturu tijela, ostatak pohranite u hladnjak, štiteći od bakterijske kontaminacije).
Akutna i povratna pneumonija virusne i virusno-bakterijske etiologije:
in / m za 1 milijuna IU tijekom 5-7 dana u složenom tretmanu, uključujući antibakterijsku, detoksikalnu, protuupalnu terapiju.
Akutni dijarečni sindrom u novorođenčadi:
rektalno u obliku dnevnih mikroklijenata, koji sadrže 100.000 IU Alfarekina, tijekom 3-7 dana.
Akutne crijevne infekcije kod djece s hipoagulacijom:
rektalno ubrizgavan, u dozi od 10 tisuća IU / kg tjelesne težine 3 puta s intervalom od 48 sati.
Purulentno-septičke bolesti, peritonitis, višestruki apscesi trbušne šupljine:
u / u 2-4 milijuna IU jednom dnevno; ukupna doza: 12-16 milijuna IU po tijeku liječenja.
Herpeske infekcije:
šindre: dnevni IM, 1 milijun IU i 2 milijuna IU u 5 ml fiziološke p / c na nekoliko točaka oko zone osipa. Trajanje liječenja - 5-7 dana;
kutani herpetični osip: 2 milijuna IU IM ili p / k (oko lezije) dnevno; liječenje se može kombinirati s topikalnom primjenom (aplikacijama) herpetskim papulama;
genitalna herpesna infekcija: 2 milijuna IU IM dnevno u kombinaciji s lokalnom primjenom lijeka u obliku aplikacija na osip;
herpetična keratokonjuktivitis: 1 milijuna IU Alfarekina otopi u 5 ml fiziološke r-Ra, daje pod spojnice oka 2-3 kapi svaka 2 sata za 7-10 dana; Kako se simptomi bolesti smanjuju, lijek se može ubrizgavati svakih 4 sata.
Kronična urogenitalna klamidijska infekcija:
Alfarekin se koristi kao dio kompleksne terapije - 1 milijuna IU IM jednom dnevno uvečer, tečaj liječenja - 10 injekcija.
Poraz živčanog sustava s mono- i poliradikularnim bolnim sindromom:
za 1 milijun IU IM za 5-10 dana kao dio kompleksne terapije.
Papilomatoza grkljana:
u / m (ako je moguće - perifokalno u grkljan), davanje Alfarekina u dozi od 100-150 tisuća IU / kg tjelesne težine dnevno tijekom 20-25 dana. Preporuča se ponoviti taj tijek liječenja u intervalima od 1-1,5 mjeseci tijekom 6 mjeseci, a zatim u intervalima od 2-3 mjeseca za idućih 6 mjeseci.
Multipla skleroza:
in / m za 1 milijun IU 2-3 puta na dan tijekom 10-15 dana; daljnje - 1 milijun IU jednom tjedno 6 mjeseci.
Maligne novotvorine
Melanom - 3 milijuna IU IM jednom dnevno - 10 dana; s intervalom od 1,5 mjeseca ponovite ovaj tečaj 6 mjeseci;
ili 3 milijuna IU Alfarekina 4 puta svakih 48 sati - slijedi endolymphaticly limfotropni primjene lijeka od 1 milijuna IU 4 dana na mjesečnoj osnovi.
Uvealni melanom: 1 milijun IU parabulbarski dnevno 10 dana; nakon 20 dana ponovite stazu 10 dana, 2 puta; Doza lijeka za opći tijek liječenja je 30 milijuna IU. Nije isključena potreba za ponavljanim tečajevima u trajanju od 45 dana; Alfarekin liječenje kombinira se s tumorskom fotodestruktijom i beta-primjenom.
Rak bubrega: 3 milijuna IU IM, dnevno, 10 dana; Opći tečaj je 30 milijuna IU, ponavljaju se tečajevi u intervalima od 3-5 tjedana 6 mjeseci, a zatim u intervalima od 1,5-2 mjeseca za 1 godinu.
Rak mjehura: u obliku intravesijskog ubacivanja, 5 do 10 milijuna IU za instalaciju, 3-6 puta. Ukupni tečaj je 30 milijuna IU. Tijek liječenja se ponavlja svaka 2-3 mjeseca tijekom 1 godine i 2 godine.
Rak jajnika: 5 milijuna IU injektiran intraperitonealno tijekom operacije i sljedećih 5 dana - u odvodnju; zatim - 3 milijuna IU IM za 10 dana između tečajeva kemoterapije; ukupni tečaj Alfarekina iznosi 90 milijuna IU. Naknadni tečajevi mogu se dati u intervalima 2-3 mjeseca za 1-1,5 godina: 3 milijuna IU dnevno tijekom 10 dana.
Rak dojke: 3 milijuna IU po injekciji in / m, dnevno 10 dana. Ponovljeni tečajevi se provode u intervalima od 1,5 do 2 mjeseca tijekom jedne godine, a zatim u intervalima od 2-3 mjeseca (ovisno o kliničkom stanju pacijenta); Preporučljivo je zamijeniti tijek terapije s Alfarekinom s kolegijima kemoterapije (ili radioterapijom).
Kaposijev sarkom: 3 milijuna IU po injekciji in / m, dnevno 10 dana; liječenje se kombinira s monokemoterapijom prospidinom; ponavljaju se tečajevi - jednom mjesečno za 6 mjeseci.
Myeloma: 3 milijuna IU po injekciji in / m, dnevno 10 dana, ponavljani tečaj - 1 puta na 1.5-3 mjeseca (4-6 tečaja tijekom godine).
hemoblastosis
Kronična mijeloidna leukemija: 5 milijuna IU IM dnevno.
Primijenjene su u obliku mono- i kompleksne kemoterapije. Trajanje liječenja - 6 mjeseci. Kada se postigne faza remisije, terapija održavanja Alfarekinom u dozi od 5 milijuna IU se obavlja svakodnevno 10-12 mjeseci.
Leukemija dlakavih stanica: 3 milijuna IU 3 puta tjedno IM (svaki drugi dan) za 4-6 tjedana. Kada se postigne faza remisije, provodi se terapija održavanja: 3 milijuna IU svaki drugi dan, do 12 mjeseci.
Non-Hodgkinov limfom maligne: za 3 MIU tri puta tjedno / m za 12-18 mjeseci kao terapija održavanja nakon postignuće remisije faze postignut zbog kemoterapije.

preosjetljivost na interferon alfa-2b ili druge komponente lijeka, razdoblje trudnoće (prijetnja prestanka trudnoće).

ubrizgavanje Alfarekina su sve pripravke alfa-interferona u većini slučajeva u pratnji s sindromom gripi: temperatura, groznica, glavobolja i bol mišića, bol u zglobovima, opća slabost. Ove nuspojave ovise o dozi i obično se pojavljuju samo u prvim danima liječenja, zatim se smanjuju i nestaju. Za zaustavljanje ili značajno smanjenje simptoma paracetamol se koristi u dozi od 0,5-1 g tijekom 30-40 minuta prije injekcije.
Ponekad s produženim tijekovima liječenja, postoji leukopenija, trombocitopenija, koja se javlja kada se dozu lijeka smanji.

na temperaturi od 2-8 ° C
Pripremljeni rp lijek za injekcije se odmah koristi; rp za intranazalnu primjenu može se čuvati 1 dan pri temperaturi od 2-8 ° C (u hladnjaku).


Prethodni Članak

Kako je hepatitis C prenio?

Sljedeći Članak

Lyubov Evgeniy Dmitrievich

Vezani Članci Hepatitis