Hepatitis forum

Share Tweet Pin it

Dijeljenje znanja, komunikacija i podrška za osobe s hepatitisom

Viqueira Park pregled

Viqueira Park pregled

Vaša poruka PoetRise »19. studenog, 2016 13:30

Re: Wikeyra Park pregled

Vaša poruka Andrei125 »19. studenog 2016. 13:37

Re: Wikeyra Park pregled

Vaša poruka PoetRise »19. studenog 2016. 14:24

Re: Wikeyra Park pregled

Vaša poruka PoetRise »19. prosinca 2016. 11:57

Re: Wikeyra Park pregled

Vaša poruka Andrei125 »19. prosinca 2016. 12:03

Re: Wikeyra Park pregled

Vaša poruka PoetRise »19. prosinca 2016. 14:27

Re: Wikeyra Park pregled

Vaša poruka PoetRise »19. prosinca 2016. 14:31

Re: Wikeyra Park pregled

Vaša poruka PoetRise »26. siječnja 2017 15:58

Re: Wikeyra Park pregled

Vaša poruka PoetRise »04 Svi 2017 13:19

Re: Wikeyra Park pregled

Vaša poruka polarni krug »04 Svibanj 2017 15:46

Re: Wikeyra Park pregled

Vaša poruka PoetRise »27. kolovoza 2017 02:02

Re: Wikeyra Park pregled

Vaša poruka irina1962 »27. kolovoza 2017. 06:15

Re: Wikeyra Park pregled

Vaša poruka Siit »19. siječnja 2018 20:09

Re: Wikeyra Park pregled

Vaša poruka irina1962 »19. siječnja 2018 20:38

Forum Hepatitis C | Sve o lijekovima liječenje

Ovdje možete razgovarati o problemima liječenja hepatitisa C diljem Rusije i CIS-a, možete raspravljati i naručiti nove lijekove iz hepatitisa c (sophosbuvir, daklatasvir, ladypasvir, veltaspasir i drugi)

Viqueira Pak - Recenzije

Viqueira Pak - Recenzije

Vaša poruka Ana »19. lipnja 2017, 14:34

Re: Vikeira Pak - recenzije

Vaša poruka Nadam se »17. listopada 2017, 15:23

Re: Vikeira Pak - recenzije

Vaša poruka Zdravo zdravlje »18. listopada 2017, 06:03

Tko je online

Korisnici koji pretražuju ovaj forum: Nema registriranih korisnika i 1 gost

Vikeira Park Rezultati i povratne informacije

Bezinterferonovaya terapija Vikeyra Pak - UVO_12 / UVO_24 i regresiju fibroze u onih tretiranih - rezultati tretmana i izjave pacijent - da li virusa hepatitisa C u tijelu nakon tretmana?

Na ovu stranicu, stranica prikazana primjedbe na rezultatima laboratorija i instrumentalna ispitivanja prije tretmana i ispitivanja rezultata izravno u postupku liječenja kroničnog hepatitisa C kod pacijenata koji c 1a i 1b genotipa HCV i različitim stupnjevima fibroze u jetri - od F_1 fibroze fazi (F_1 korak fibroza - je tzv fokalne periportnom fibrozu bez čepa vezivnog tkiva) do fibroze F_4 fazi (F_4 fibroze fazi - tzv zajedničkog periportnom fibroza s više c vizure vezivno porto-portal, porto-središnje pregrade i lažni jetre lobules). Osim toga, po prvi puta u Rusiji predstaviti pozornost posjetitelja na site prve mješovite rezultate jedinstvenom dubini pregled bolesnika nakon 12 tjedana terapije bezinterferonovoy koji su postignuti i UVO_12 UVO_24. Na pitanje da li ostaje virus hepatitisa C u tijelu nakon liječenja Vikeyra Pak ili nestane zauvijek? Pogledajte za sebe.

Po prvi put na ruskom - prvih rezultata jedinstven in-dubina pregled bolesnika koji su postigli UVO_12 UVO_24 i nakon tijek terapije bezinterferonovoy

Napomena: F_4 stadij fibroze je „morfološka osnova”, uključujući tzv kompenzirana ciroza funkcionalna klasa djetetu jetre s vrijednosti indikatora postigao je ozbiljnost ciroza jetre o stupnju ne više od šest bodova.

Rezultati i učinci terapije Viqueira Pak - regresija fibroze i smanjenje razine alfa-fetoproteina

Učinkovitost Vikeyra Pak - ultrabrzi virološki odgovor nakon četiri dana obrade i UVO_12 pacijenta 49 godina s 1b_Gt_HCV (1992 godina), viremija 2.490.000 IU / ml i F_2 fibroza (8,8 kPa) - vidi dolje.

Svi pacijenti, niz oblika istraživanja koji su predstavljeni na ovoj stranici, do sada, je završio preliminarnu anketu i spremni su za početak liječenja po primitku lijeka u klinici EKSKLUZIVNO ili su već počeli direktno na liječenje nakon ankete programa specijaliziranih podružnica inovativnih hepatologiju multidisciplinarnih klinikama EKSKLUZIVNO.

Wykeira Pak Hotline

za pacijente i liječnike hepatologa

Profesor Sulima Dmitrij Leonidovich

Možete odabrati željeni klinički mogućnost infekcije HCV-specifične genske specifične fibroza pozornicu i pomaknite miša i kliknite aktivirati odgovarajuću karticu. Skrećemo pozornost na činjenicu da je na ovoj stranici predstavljamo najtipičnije kliničkih slučajeva pacijenata koji su liječeni Vikeyra Pak.

Odjeljak je u procesu stvaranja baze podataka i obrade medicinskih zapisa.

Odjeljak je u procesu stvaranja baze podataka i obrade medicinskih zapisa.

Odjeljak je u procesu stvaranja baze podataka i obrade medicinskih zapisa.

EXCLUSIVE Clinic ima rezultate dubinskog laboratorijskog i instrumentalnog pregleda 36-godišnjeg pacijenta, izvedenog prije početka liječenja za kronični hepatitis C. Medicinska karta ambulantnog pacijenta №004_2015_ВП + RB. Kronični hepatitis C ( anti-HCV + ) u ovom bolesniku je povezana 1a genotipa HCV. U pozadini niske razine viralnog opterećenja (koncentracija HCV RNA u serumu u apsolutnom iznosu bila je 113.000 IU / ml ) u pacijenta je dijagnosticirana F_1-2 stupanj fibrotičkih promjena u jetri (FibroMax, 0,37 konv. u ) i minimalno aktivni upalni proces u jetri (FibroMax, A_0-1, 0,19 konv. u ). Razine aktivnosti hepatocelularnih enzima AlAT i AsAT prije početka liječenja bile su neznatno povećane i bile su, 38 U / l i 36 U / l. U serumu pacijenta, antitijela na HIV 1/2 (anti-HIV) nisu otkrivena prije početka terapije. U kliničkom analizi krvi privlači pažnju neznatan eritrocitoze (eritrocita, 5.48 mil / l) i relativne limfopeniju (limfocita, 0,83 tisuće. / L) na normalne vrijednosti ukupnog broja leukocita (4,27 tisuće. / L).

Početak terapije 07.11.2015

15. 11. 2015. - rezultati nakon prvog tjedna liječenja

Na temelju bolesnika primila laboratorijskog ispitivanja rezultata nakon prvih tjedana kombinirane terapije u Vikeyra Pak modu + ribavirin možemo govoriti o napretku početkom biokemijske reakcije. Dakle, razine aktivnosti jetre stanica enzima ALT i AST smanjen u odnosu na vrijeme početka terapije i bile su, respektivno, 19 U / l i 24 U / l. Razine aktivnosti tzv. GGTP i FPP duktalnih enzima bile su 34 U / L i 58 U / L. Pacijent je također imao normalnu razinu aktivnosti enzima alfa-amilaze u serumu od 83 U / l. Kada je normalni nivo ukupnog bilirubina u serumu (18,6 mmol / L) je pacijent bio registriran blago povišene razine izravnog (vezanog) bilirubina (6.2 mol / L) na normalnoj razini neizravno (nevezanog) bilirubin, što je 12,4 mikromola / l. Lagani porast razine bilirubina izravnog može indirektno ukazuje na postupak povrede izlučivanje (razdvajanje) pridružene hepatocita bilirubina u žučovoda nakon konjugacijom s glukuronskom kiselinom.

22. 11. 2015. - rezultati nakon drugog tjedna liječenja

Odjeljak je u procesu stvaranja baze podataka i obrade medicinskih zapisa.

Odjeljak je u procesu stvaranja baze podataka i obrade medicinskih zapisa.

Liječenje hepatitisa C sa Viqueira. Genotip 1b, F4. Dnevnik pacijenta.

Pacijent Ruslan, 45 godina, hepatitis C, genotip 1 b, fibroza 4. PONAVLJENO LIJEČENJE.

U 2014. godini dijagnosticiran je kronični hepatitis C, genotip virusa bio je 1 b, koncentracija virusa bila je 450.000 IU / ml. Biokemija je bila slaba - ALT 218-304 jedinica / l, AST je ista. Genetska analiza na interleukinu 28B pokazala je dobru prognozu u liječenju interferonom. Na fibroskane rezultat nije nastao zbog prekomjerne težine.

Liječio sam interferon alfa 3 milijuna IU 3 puta tjedno i ribavirin. Nakon 4 tjedna virus je ostao u krvi. Nakon 12 tjedana koncentracija je smanjena, nastavak liječenja dalje. Šest mjeseci kasnije virus je ustrajao, pa je liječenje prestalo. Dok tretira interferonm i ribavirinom, izgubili na težini, a fibroskane dobiti rezultate - fibrozu 4. Bez komplikacija ciroze je, stoga, ne može se liječiti liječnik odlučio za liječenje snova.S Vikeyroy Park - novi bezinterferonovoe tretman. Može se liječiti 12 tjedana. Opet sam ponovio testove i počeo liječiti. Sada je prošlo 2 tjedna, osjećam se dobro. Takvi osjećaji, kao da, općenito, nikakav tretman ne dobiva! Nema temperature, nema zimice, nema zglobova. U paketu, tablete su podijeljene za prijem ujutro i navečer, sve je vrlo jednostavno, a ujutro i navečer uzimam ribavirin. Nakon 2 tjedna liječenja, normalna biokemija - ALT 31 jedinica / l, AST 28 jedinica / l! Nikad nisam imao takve testove. Virus će se testirati nakon 4 tjedna liječenja. Nadam se da će sve biti u redu.

2016/12/06 G.

I dalje liječim vikeirojem. Liječnik je rekao da za 2 tjedna morate napraviti analizu RNA. Prenio je analizu 1. lipnja, virus nije prisutan! RNA je negativna! Danas 4 tjedna liječenja, u večernjim satima završava zamotavanje. Od svih tableta, samo metalni okus u ustima ribavirina. Malo više slabosti. Također sam imao posljednji put kada sam bio tretiran interferonom i ribavirinom. Liječnik je rekao da vikeira s nadoknadenom cirozom i bez ribavirin također daje dobre rezultate liječenja, kao i ribavirinom, provedene su takve studije. Ali u našoj uputi dok je napisano, potrebno je prihvatiti ribavirinom, stoga je nužno postupati prema uputi. U principu, tolerirati ribavirin vrlo dobro. Glavna stvar je da nema virusa. Danas sam napravio testove - normalnu biokemiju! ALT 27 jedinica / l, AST 30 jedinica / l. Hemoglobin je neznatno smanjen - bio je 135 g / l, sada 121 g / l, ali ovo je također dobro. Dao je analizu na RNK virus, bit će spreman za dva-tri dana.

2016/06/16 G.

Nastavit ću s vikeiro paketom. Prošao je mjesec liječenja. Primila je analizu za RNA. HCV RNA nije otkrivena u krvi. Sve ide dobro.

2016/07/05 G.

Završava drugu kutiju od vikeyra. Nakon 5 dana, uzmite testove po rasporedu. Osjećam se dobro. Okus u ustima otišao je. Ponekad postoji slabost, ali može biti iz vrućine. Liječnik je rekao da je u toplini potrebno piti tekućinu, ne manje od jednog i pol litara dnevno. Uzet ću tablete ujutro i navečer uz čašu vode, a onda pijem tijekom dana. S obzirom na moju ten, dobiva se litra od dva dana. Nije preporučljivo biti na suncu tijekom liječenja ribavirinom, može doći do promjena na koži - osip, fotodermatitis. Ako moram hodati po suncu nosim bijelu pamučnu košulju s rukavima. Liječnik je rekao da ako se pojavi osip, ribavirin se može otkazati, a vikure se ne može otkazati, inače će se liječenje morati zaustaviti. Stoga slijedim sve preporuke.

2016/07/17 G.

Prošlo je već 8 tjedana. Osjećam se dobro. Analize su normalne. ALT 23 jedinice / l, AST 17 jedinica / l. Hemoglobin 120 g / l. Na RNA virusa ću uzeti test na kraju liječenja, kada traje 12 tjedana. Ostalo je 3 tjedna.

2016/08/07 G.

Danas završim prijam vikeyra. Osjećam se dobro, bez ikakvih osjeta koje liječim, ne. Apetit je normalan, osjećam energiju i snagu, koja prije nije bila. Sutra ću ići na testove, nadam se da će sve biti u redu.

2016/12/08 G.

Nakon prestanka liječenja vikeyroj analizira dobro. Biokemijski normalni ALT 16 jedinica / l, AST 14 jedinica / l. HCV RNA nije otkrivena.

Ovo je dobar rezultat. Sada će biti potrebno napraviti testove nakon 12 tjedana i 24 tjedna nakon završetka liječenja. Ipak čekajte rezultat liječenja gotovo šest mjeseci. Liječnik je rekao da čak i ako je RNK virus nije otkriven, i dalje će trebati nastaviti pratiti, jer je bio 4. elastometry fibroza jetre će morati napraviti u šest mjeseci. Nadam se da će biti bolje.

2016/11/02 G.

12 tjedana nakon tretmana s vikeyrou. Osjećam se dobro. Predao je analize, ALT 23 ed / l, AST 20 jedinica / l, opća ili zajednička analiza krvi previše dobra. RNA nije otkrivena! Ovo je kontinuirani virološki odgovor! Ali ja ću također napraviti testove i elastometrija u siječnju.

2016/01/30 G.

24 tjedna nakon tretmana s vikeyrou. Sve je u redu, nema virusa! I elastometrija je bolja - pokazuje fibroza 3! To je samo čudo! Preporučujem liječenje vikera na 1 genotipu! Dalje će biti potrebno praćenje fibroze, ponoviti elastometrija jetre.

12 tjedana prije lijeka za hepatitis C

Viqueira paket recenzije pregledane do 2018

Liječenje hepatitisa C sa Viqueira. Genotip 1b, F4. Dnevnik pacijenta.

Pacijent Ruslan, 45 godina, hepatitis C, genotip 1 b, fibroza 4. PONAVLJENO LIJEČENJE.

U 2014. godini dijagnosticiran je kronični hepatitis C, genotip virusa bio je 1 b, koncentracija virusa bila je 450.000 IU / ml. Biokemija je bila slaba - ALT 218-304 jedinica / l, AST je ista. Genetska analiza na interleukinu 28B pokazala je dobru prognozu u liječenju interferonom. Na fibroskane rezultat nije nastao zbog prekomjerne težine.

Liječio sam interferon alfa 3 milijuna IU 3 puta tjedno i ribavirin. Nakon 4 tjedna virus je ostao u krvi. Nakon 12 tjedana koncentracija je smanjena, nastavak liječenja dalje. Šest mjeseci kasnije virus je ustrajao, pa je liječenje prestalo. Dok tretira interferonm i ribavirinom, izgubili na težini, a fibroskane dobiti rezultate - fibrozu 4. Bez komplikacija ciroze je, stoga, ne može se liječiti liječnik odlučio za liječenje snova.S Vikeyroy Park - novi bezinterferonovoe tretman. Može se liječiti 12 tjedana. Opet sam ponovio testove i počeo liječiti. Sada je prošlo 2 tjedna, osjećam se dobro. Takvi osjećaji, kao da, općenito, nikakav tretman ne dobiva! Nema temperature, nema zimice, nema zglobova. U paketu, tablete su podijeljene za prijem ujutro i navečer, sve je vrlo jednostavno, a ujutro i navečer uzimam ribavirin. Nakon 2 tjedna liječenja, normalna biokemija - ALT 31 jedinica / l, AST 28 jedinica / l! Nikad nisam imao takve testove. Virus će se testirati nakon 4 tjedna liječenja. Nadam se da će sve biti u redu.

2016/12/06 G.

I dalje liječim vikeirojem. Liječnik je rekao da za 2 tjedna morate napraviti analizu RNA. Prenio je analizu 1. lipnja, virus nije prisutan! RNA je negativna! Danas 4 tjedna liječenja, u večernjim satima završava zamotavanje. Od svih tableta, samo metalni okus u ustima ribavirina. Malo više slabosti. Također sam imao posljednji put kada sam bio tretiran interferonom i ribavirinom. Liječnik je rekao da vikeira s nadoknadenom cirozom i bez ribavirin također daje dobre rezultate liječenja, kao i ribavirinom, provedene su takve studije. Ali u našoj uputi dok je napisano, potrebno je prihvatiti ribavirinom, stoga je nužno postupati prema uputi. U principu, tolerirati ribavirin vrlo dobro. Glavna stvar je da nema virusa. Danas sam napravio testove - normalnu biokemiju! ALT 27 jedinica / l, AST 30 jedinica / l. Hemoglobin je neznatno smanjen - bio je 135 g / l, sada 121 g / l, ali ovo je također dobro. Dao je analizu na RNK virus, bit će spreman za dva-tri dana.

2016/06/16 G.

Nastavit ću s vikeiro paketom. Prošao je mjesec liječenja. Primila je analizu za RNA. HCV RNA nije otkrivena u krvi. Sve ide dobro.

2016/07/05 G.

Završava drugu kutiju od vikeyra. Nakon 5 dana, uzmite testove po rasporedu. Osjećam se dobro. Okus u ustima otišao je. Ponekad postoji slabost, ali može biti iz vrućine. Liječnik je rekao da je u toplini potrebno piti tekućinu, ne manje od jednog i pol litara dnevno. Uzet ću tablete ujutro i navečer uz čašu vode, a onda pijem tijekom dana. S obzirom na moju ten, dobiva se litra od dva dana. Nije preporučljivo biti na suncu tijekom liječenja ribavirinom, može doći do promjena na koži - osip, fotodermatitis. Ako moram hodati po suncu nosim bijelu pamučnu košulju s rukavima. Liječnik je rekao da ako se pojavi osip, ribavirin se može otkazati, a vikure se ne može otkazati, inače će se liječenje morati zaustaviti. Stoga slijedim sve preporuke.

2016/07/17 G.

Prošlo je već 8 tjedana. Osjećam se dobro. Analize su normalne. ALT 23 jedinice / l, AST 17 jedinica / l. Hemoglobin 120 g / l. Na RNA virusa ću uzeti test na kraju liječenja, kada traje 12 tjedana. Ostalo je 3 tjedna.

2016/08/07 G.

Danas završim prijam vikeyra. Osjećam se dobro, bez ikakvih osjeta koje liječim, ne. Apetit je normalan, osjećam energiju i snagu, koja prije nije bila. Sutra ću ići na testove, nadam se da će sve biti u redu.

2016/12/08 G.

Nakon prestanka liječenja vikeyroj analizira dobro. Biokemijski normalni ALT 16 jedinica / l, AST 14 jedinica / l. HCV RNA nije otkrivena.

Ovo je dobar rezultat. Sada će biti potrebno napraviti testove nakon 12 tjedana i 24 tjedna nakon završetka liječenja. Ipak čekajte rezultat liječenja gotovo šest mjeseci. Liječnik je rekao da čak i ako je RNK virus nije otkriven, i dalje će trebati nastaviti pratiti, jer je bio 4. elastometry fibroza jetre će morati napraviti u šest mjeseci. Nadam se da će biti bolje.

2016/11/02 G.

12 tjedana nakon tretmana s vikeyrou. Osjećam se dobro. Predao je analize, ALT 23 ed / l, AST 20 jedinica / l, opća ili zajednička analiza krvi previše dobra. RNA nije otkrivena! Ovo je kontinuirani virološki odgovor! Ali ja ću također napraviti testove i elastometrija u siječnju.

2016/01/30 G.

24 tjedna nakon tretmana s vikeyrou. Sve je u redu, nema virusa! I elastometrija je bolja - pokazuje fibroza 3! To je samo čudo! Preporučujem liječenje vikera na 1 genotipu! Dalje će biti potrebno praćenje fibroze, ponoviti elastometrija jetre.

Ostavite komentar Otkaži komentar

Nedavni unosi

Imate li račun?

Zaboravili ste lozinku?

Unesite korisničko ime ili adresu e-pošte kako biste promijenili zaporku.

Viqueira Pak - primjena u liječenju hepatitisa C (1. genotip)

Glavna opasnost od hepatitisa C je da ta bolest često dovodi do ciroze jetre i smrti. Osim toga, sam tijek bolesti značajno narušava kvalitetu života pacijenata, budući da se simptomi prenose vrlo teško. Dugi niz godina farmaceutske tvrtke rade na razvoju lijekova koji ne samo da pokazuju dovoljno visoku učinkovitost, već i ne štete pacijentu. Interferonski režimi (standardni tretman hepatitisa C) uvijek su bili uspješni samo za 50%, osim što su imali mnoge nuspojave. Pravo otkriće i spašavanje bili su antivirusni lijekovi s izravnim djelovanjem. Jedan od njih je Viqueira Pak.

Učinak lijeka

Vikeira Pak (Viekira Pak) sastoji se od skupa tableta različitih boja. Svijetlosmeđa sadrži u sastavu 3 komponente:

  1. Ombitasvir. Uništava protein u strukturi virusa hepatitisa C, što dodatnu reprodukciju čini nemogućom.
  2. Paritaprevir. Sprječava aktivnost enzima koji sudjeluje u procesu reprodukcije virusa.
  3. Ritonavir. Povećava koncentraciju prethodne komponente u krvi, a također smanjuje aktivnost HIV virusa, što se često nalazi kod bolesnika s hepatitisom.

Druga tableta (ružičasta) sadrži samo jednu aktivnu tvar - Dasabuvir. Potiskuje djelovanje drugog enzima, što je također neophodno kako bi se virus mogao aktivno razmnožiti i širiti u ljudskom tijelu.

Različiti mehanizmi djelovanja usmjereni na jedan cilj, objašnjavaju visoku učinkovitost lijeka. U sastavu nema sličnih lijekova.

Vikeira Pak je nova generacija lijek čiji mehanizam djelovanja radikalno razlikuje od interferonske sheme. Izravno antivirusno djelovanje pokazuje veću učinkovitost i daje mogućnost zaustavljanja uporabe interferona koji su uzrokovali velik broj nuspojava i slabo su podnosili pacijenti.

Kombinacija s ribavirinom

Unatoč složenoj sastavu, uz Viqueira Pak, ponekad se može propisati ribavirin. Tipično, ova shema se koristi za pacijente u kojima je bolest opterećena cirozom jetre. Također se dodaje ako otkriveni virus ima podtip A. Trajanje uzimanja ribavirina odgovara tijeku liječenja s glavnim lijekom.

Doza ribavirina se izračunava uzimajući u obzir težinu pacijenta: ako je manja od 75 kg, doza je 1000 mg, više od 75 kg do 1200 mg. To su dnevne količine koje se uzimaju u jednoj ili dvije doze, ovisno o medicinskoj namjeni.

Nuspojave

Nepovoljne reakcije u imenovanju Viqueira Pak rijetko se pojavljuju. Uglavnom, nastaju kada ribavirin bude dodan u režim. Gotovo potpuna odsutnost nuspojava je jedna od glavnih prednosti antivirusnih lijekova s ​​izravnim djelovanjem. Ponekad su se bolesnici žalili:

U nekim slučajevima, s pojavom nuspojava, liječenje je prekinuto. Ipak, količina neželjenih manifestacija i stupanj njihove manifestacije u liječenju Viqueira Pak je značajno manja nego kada se liječi interferonima.

Recepcijska shema

Lijek se uzima oralno, uz hranu. Ujutro uzmite 2 tablete s kombinacijom sastava i 1 tabletom s dasabuwirom. U večernjim satima uzmite samo 1 tabletu dasabuwir. Ako propustite prvu pilulu, uzmite je unutar sljedećih 12 sati. Ako nedostaje dasabuvir, doza treba biti završena u roku od 6 sati. Uz duži razmak, Vikera Pak nastavlja s uobičajenim rasporedom.

Kratak tijek liječenja je još jedna prednost Vicair Pak. Trajanje terapije je 12 ili 24 tjedna.

efikasnost

Vikeira Pak (Viekira Pak) je nova generacija lijekova. Djeluje kao antivirusno sredstvo, djelujući izravno na uzročnik hepatitisa C. U kliničkim ispitivanjima, lijek je pokazao dobre rezultate. Učinkovitost liječenja je 98%, što je gotovo dvostruko više nego kod terapije interferonom.

Trošak lijeka u ruskim ljekarnama može se razlikovati. Prosječna cijena je 275 tisuća rubalja po kutiji, koja sadrži 112 tableta. Ukrajinski ljekarne nude kupiti Viqueira Pak za 165.000 grivna.

Kupnja lijekova u ruskim ljekarnama možete uštedjeti veliku količinu jer je cijena nekoliko puta manja nego u Europi i SAD-u.

Vikeira Pak je iznimno učinkovit agens za liječenje hepatitis C 1 genotipa. Sastav lijeka nema analoga i zasluženo često propisuje liječnik. Unatoč visokim troškovima, pacijenti moraju slijediti preporuke liječnika i započeti terapiju što je ranije moguće. Lijek je pogodan za uzimanje, jer se oslobađa u obliku tableta, za razliku od interferonske terapijske sheme. Postupak liječenja lako se prenosi, a vjerojatnost potpunog oporavka iznosi 98%, što se smatra vrlo dobrim rezultatom. Vikeira Pak je uistinu sposoban dati pacijentu novi život.

Sofosbuvir i Viqueira Pak: kakva je razlika?

Na tržištu lijekova protiv virusnog hepatitisa C (HCV) prilično se pojavljuju novi lijekovi, jedan od njih je Viqueira Pak, kojeg proizvodi AbbVie.

Lijek je registriran u Rusiji, kako je objavljeno na službenim internetskim stranicama Državnog registra lijekova (GRLS).

Gdje je pripravak napravljen

Proizvodi Viekira Pak Ireland, a ambalažu održava tvrtka koja se nalazi u SAD-u. Lijek je namijenjen režimu liječenja bez interferona i uključuje tri nova proizvoda koji je razvio AbbVie, među kojima:

Za njih je potrebno dodati ritonavir, koji je farmakokinetički pojačivač.

Učinkovitost liječenja hepatitisa

Prema dostupnim podacima, upotreba ombitasvira, paritrapeprivar i dasabuvir su posebno učinkovita u liječenju HCV genotipa 1:

  • u bolesnika s genotipom 1a, učinkovitost je dosegla 96%;
  • i za genotip 1b - 100%.

To je slučaj kod pacijenata bez ciroze u liječenju od 12 tjedana. U prisutnosti kompenzirane ciroze indeksi su bili nešto lošiji:

  • u bolesnika s genotipom 1a, učinkovitost je dosegla 95%;
  • i u slučaju 1b - 99%.

Dodatno, trajanje terapije za cirozu značajno se povećalo, dostigavši ​​24 tjedna, a režim liječenja uključivao je upotrebu ribavirina.

Baš kao i korištenje Sovaldi (sofosbuvir), tijek liječenja od 12 tjedana dugog vikey u SAD-u košta nešto manje od 84.000 dolara.

U prosjeku, učinkovitost HCV tretmana primjenom Viqueira Pak lijekova bila je 95-100%, s virološkim neuspjehom zabilježenima u manje od 2% pacijenata. Istovremeno, razina podnošljivosti liječenja omogućila je više od 98% liječenih pacijenata da dovrše cjelokupni tečaj.

Pored toga, odobren je ovaj oralni neinterferonski tretman, uključujući slučajeve koinfekcije HIV-1 virusa, kao i transplantaciju jetre.

Kako vicar

Zapravo, tri antivirusna lijeka tvrtke AbbVie, s različitim mehanizmima djelovanja, dopuštaju da utječu na HCV u različitim fazama ciklusa, sprečavajući daljnju razmnožavanje virusa.

U svojoj srži, Vikeyra Pak tretman bio isti proboj u anti-HCV, kao i sovaldi čak karakteristike cijena su oni isti, koji u stvari je glavna prepreka za aktivnu uporabu irskog lijeka.

A glavna razlika između Viekira Pak i Sowvaldi je da je irski lijek bio prvi koji je odobrio rusko Ministarstvo zdravstva za kombinirani tretman HCV-a.

Pogotovo da je za Rusiju je vrlo važno, jer je, prema službenim podacima za posljednjih 10 godina, broj zaraženih hepatitisom C, u zemlji utrostručio, što se različito procjenjuje 3,5 ÷ 4,7 Mill. Ljudi.

Prema ukupnom broju bolesnika s hepatitisom, Rusija je na 6. mjestu na svijetu.

Glavne razlike

Ako usporedite droge i sofosbuvir Vikeyra Pak, ispada da su vrlo blizu jedna drugoj, također, ne razlikuje se u vrijednosti na njihove učinkovitosti, te utvrditi glavne razlike, najbolje je usporediti kontraindikacije, nuspojave i kompatibilnost s drugim lijekovima.

Različite nuspojave Viekira Pak su izraženije od sophosbuvira. U Vikereu su dodani opći neugodni učinci u obliku umora, mučnine, svrbeža, nesanice, slabosti, anemije, pojave osipa i dermatitisa na koži. Međutim, za razliku od nepovezanosti nema glavobolje.

Kompatibilnost: popis lijekova koji se Viekira Pak ne preporučuje za upotrebu zajedno je mnogo šira od Sovaldija. I to uključuje, kao uobičajene lijekove za lijekove, a postoji i dvadesetak dodatnih lijekova, popis kojih se može naći u uputama Viqueira Pak za upotrebu.

I antivirusni lijekovi s izravnim djelovanjem imaju iste dobne granice, a oba lijeka se ne preporučuju za trudnice, iako je ponekad dopušteno koristiti vikir, ali samo kao posljednje sredstvo.

Upravo ista ograničenja moraju biti propisana tijekom dojenja. Osim toga, tijekom trudnoće terapije ženama treba zaštititi od moguće trudnoće na najmanje dva načina.

Isto vrijedi i za slučajeve kada partner uzima terapiju. Osim toga, trajanje razdoblja posebne skrbi produžuje se još 6 mjeseci nakon završetka tečaja. Kao što vidite, u tom su smislu obje tvari vrlo slične.

Sva ta ograničenja uzrokovana su potpunim nedostatkom točnih informacija o rezultatima istraživanja lijeka Viqueira Pak, provedenog s sličnim skupinama bolesnika. A budući da nema podataka, jednostavno se mora nametnuti zabrana (slično, s obzirom na sophosbuvira).

Gotovo ne razlikuju se od lijekova i kod skladištenja i predoziranja. Stoga, nitko ne može točno i objektivno reći - ovaj lijek je loš, ali ovaj, naprotiv, je dobar.

Rezultati usporedbe

Pokušajmo sažeti rezultat:

  • s gledišta učinkovitosti liječenja, lijekovi su približno jednaki;
  • u Sjedinjenim Američkim Državama, trošak liječenja od 12 tjedana je otprilike isti. Vikeira je nešto jeftinije - oko 500 dolara;
  • gotovo identična dob i spolna ograničenja;
  • Viqueira Pak ima nuspojave malo više, baš kao i popis lijekova koji ograničavaju kompatibilnost lijekova.

Čak i analiza oblika proizvodnje ne otkriva nikakve posebne prednosti. Da, Viekira Pak se sastoji od četiri vrste lijekova, što nije baš pogodno za pacijenta. Ali ipak, i sophosbuvir se također ne može koristiti za monoterapiju, jer nema odgovarajućeg pozitivnog učinka.

Gotovo nijedan drugi uvjeti skladištenja: u oba slučaja potrebno je suho mjesto bez pristupa suncu i djeci, a postoje i temperaturne granice. U slučaju vikeyra, temperatura mora biti ispod + 25 ° C, a za sophosbuvira temperaturni raspon je ograničen na interval od 15 do 30 ° C.

Prednosti Sofosbuirea

Značajna pozitivna kvaliteta sofosbuvir, u usporedbi s Viekira Pak je činjenica da sovaldi postoji niz generičkih lijekova (analozi) Proizvedeno pod licencom u Indiji i Egiptu.

A ti generički lijekovi, trošak liječenja s trajanjem od 12 tjedana je oko 1000 dolara, može se ozbiljno natjecati s lijekom Viekira Pak.

Međutim, nitko od generički nije registriran službeno u Rusiji, ali, najvjerojatnije, i neće biti registrirana za trgovinu i cjenovnih politika Gilead - nositelja patenta u sovaldi droga, uvela zabranu na opskrbu generičkih lijekova u području europskih država.

Gdje kupiti sophosbuvier

Ali sofosbuvir se lako može kupiti u Rusiji, koristeći mrežu on-line trgovina, koje su dugo utvrdile opskrbu indijskih lijekova u zemlji. A to će vas koštati na istoj učinkovitosti liječenja nekoliko desetaka puta jeftinije od kupnje službeno prodane vikeyra.

A ako ne možete odlučiti koji je najbolji način za kupnju lijekova za hepatitis C, nazovite našu trgovinu ili ostavite zahtjev na web mjestu. Istodobno možete dobiti besplatnu konzultaciju s hepatologom koji će vam pomoći odabrati shemu liječenja koja je pogodna za vašu varijantu HCV genotipa.

Dostava na navedenu adresu bit će besplatna, morat ćete platiti samo trošak lijeka kojeg ste naručili.

Ali, trebate samo za terapiju Vikeira Pak u nazočnosti indijskih generičkih lijekova, a ne inferiornom prema njoj u učinkovitosti, pa čak i za takav dovoljno velik novac - odlučite za sebe.

Viqueira Pak

Oblici otpuštanja

Liječnički komentari o Vicire Packu

Lijek se dobro podnosi. Nuspojave gotovo nisu promatrale. Aviuremija nakon skoro 2 tjedna terapije, kontinuirani virološki odgovor i dalje postoji. Biokemijski odgovor je stabilan nakon 2 tjedna terapije.

Lijek je vrlo skup! Nažalost, ta činjenica sprečava široku primjenu lijeka.

Nanesite 1 blister dnevno (ujutro i navečer). Samo u 1 u genotipu, tečaj od 12 tjedana. S genotipom 1a - u kombinaciji s ribavirinom.

U Ruskoj Federaciji, za pacijente zaražene prvim genotipom HCV-a, "Vikeira Pak" je trenutno lijek izbora. Prvo, to je izvorno i službeno registrirano u našoj zemlji. Drugo, ima izravan antivirusni učinak i inhibira sve faze RNA replikacije virusa.

Jedino ograničenje na široku primjenu ostaje, nažalost, njegova cijena. Ali s druge strane, kvalitetni izvorni lijek ne može koštati.

Kombinirani antivirusni lijek tvrtke EbbVi (Irska) "Vikeira Pak" odnosi se na tzv. 3d-terapiju kroničnog hepatitisa C.

Upute za uporabu vikey paket

Farmakološko djelovanje

Lijek kombinira Vikeyra Pak i trenutno tri antivirusna sredstva izravnog djelovanja za liječenje infekcije s virusom hepatitisa C (HCV), s različitim mehanizmima djelovanja i nisu preklapajuće profila rezistentnoti koji omogućuje da se bore s virusa hepatitisa C u različitim fazama njegovog životnog ciklusa i ritonavira.

Dasabuvir je inhibitor nenukleozidni RNA-ovisne RNA virusne polimeraze za kodiranje gena NS5B, koji je potreban za repliciranje virusnog genoma. Prema biokemijskim studijama, dasabuvir inhibira polimerizaciju NS5B enzima rekombinantnog genotipa Ia i Ib HCV s vrijednostima IC30 2,8 i 10,7 nM.

Ombitasvir je inhibitor HCV NS5A proteina koji je potreban za virusnu replikaciju. U istraživanjima na kulturama replicona, EC vrijednosti50 za ombitasvir su bile 14,1 i 5,0 nM za genotipove Ia i Ib HCV.

Paritaprevir je inhibitor HCV proteaze NS3 / 4A, koja je potrebna za proteolitičkim cijepanjem kodiranog HCV poliproteinu (u zrelih oblika proteina NS3, NS4A, NS4B, NS5A i NS5B) te je neophodna za replikaciju virusa. Prema biokemijskoj analizi, paritaprevir inhibira proteolitičku aktivnost NS3 / 4A proteaze rekombinantnog HCV genotipa Ia i Ib s IC vrijednostima50 0,18 i 0,43 nM.

Ritonavir nema antivirusnu aktivnost protiv HCV. Ritonavir djeluje kao farmakokinetički pojačivač koji povećava Cmaksimum paritrapeprivir u krvnoj plazmi i koncentraciju paritaprevira, mjereno neposredno prije uzimanja sljedeće doze i povećava ukupnu izloženost lijeka (tj. AUC).

farmakokinetika

Farmakokinetička svojstva kombinirane uporabe ombitasvira / paritaprevira / ritonavir i dasabuvir su ispitani u zdravih odraslih osoba i pacijenata s kroničnim hepatitisom C. Tablica 1 prikazuje srednje vrijednosti za Cmaksimum i AUC ombitasvira / paritaprevira / ritonavir prilikom primanja 25/150/100 mg 1 puta / dan u kombinaciji s 250 mg dasabuvir 2 puta / dan, dobivena od zdravih dobrovoljaca poslije uzimanja višestruke doze s hranom.

Tablica 1. Geometrijska sredina Cmaksimum, AUC višestruke doze ombitasvira / paritaprevira / ritonavir prilikom primanja 25/150/100 mg 1 vremena / dan u kombinaciji s 250 mg / dasabuvir 2 puta dnevno, za vrijeme obroka u zdravih dobrovoljaca

Ombitasvir / paritrapeprir / ritonavir i dasabuvir apsorbiraju se nakon oralne primjene u prosjeku Tmaksimum (Vrijeme maksimalne koncentracije) 4 do 5 sati. Ombitasvira Izlaganje dasabuvir i povećava proporcionalno dozi, a izlaganje paritaprevira i ritonavir povećava više od proporcionalno dozi. Koeficijent kumuliranje ombitasvira i dasabuvir minimalan, dok je za paritaprevira ritonavir i kreće se od 1.5 do postiže 2. Farmakokinetičke ravnotežna koncentracija u kombinaciji nakon oko 12 dana od primjene.

Učinak hrane na apsorpciju

Ombitasvir / paritaprevir / ritonavira i dasabuvir treba uzeti s hranom. Pri obavljanju svih kliničkih studija ombitasvir / paritaprevir / ritonavira i dasabuvir snimljene za vrijeme obroka.

Gutanjem povećava izlaganje (AUC) ombitasvira / paritaprevira / ritonavir i dasabuvir gotovo 82%, 211%, 49% i 30%, odnosno, u odnosu na prijam posta. Povećanje izloženosti bilo je isti bez obzira na vrstu hrane (na primjer, obrok s visokim udjelom masti u usporedbi s umjereno masnim obrokom) ili sadržaj kalorija (oko 600 kcal u usporedbi s 1000 kcal). Kako bi se povećala bioraspoloživost lijeka Vikeyra Pak treba uzeti s hranom, bez obzira na masti ili unos kalorija.

Ombitasvir / paritaprevir / ritonavir i dasabuvir aktivno vežu za proteine ​​plazme. Vezivanje na proteine ​​plazme je praktički nepromijenjeni u bolesnika s bubrega ili jetre insuficijencije. Omjer koncentracije, te krvi i plazme od ljudske krvi je 0,6 do 0,8, što znači da paritaprevir, ombitasvir dasabuvir i uglavnom distribuira u krvnoj plazmi. Paritaprevir oko 97 do 98,6% bjelančevina vezana humanu plazmu u koncentraciji u rasponu od 0,08 ug / ml do 8 ug / mL. Ritonavir više od 99% proteina vezana humanu plazmu u rasponu koncentracija od 0.007 g / ml do 22 ug / ml. Ombitasvir oko 99,9% bjelančevina vezana za plazmu humane krvi u koncentracijama u rasponu od 0.09 ug / ml do 9 mg / ml. Dasabuvir više od 99,9% bjelančevina vezana za plazmu humane krvi u koncentracijama u rasponu od 0,05 ug / mL do 5 mcg / ml. U ispitivanjima na životinjama koncentracije paritaprevira u jetri je značajno niži u odnosu na koncentraciju u plazmi (npr omjer u jetri i plazmi više od 300: 1 u miševa). Ovi in ​​vitro studije pokazuju da paritaprevir je supstrat za jetre transporteri OATR1V1 i OATP1B3.

Metabolizam i izlučivanje lijeka Viqueira Pak proučavani su uz pomoć paritrapevir, ombitasvir, ritonavir i dasabuvir, obilježen ugljikovim izotopom C14.

Metode dijagnostike radioizotopa temelje se na otkrivanju, snimanju i mjerenju zračenja radioaktivnih izotopa. Ove metode omogućuju vam da istražite apsorpciju, kretanje u tijelu, nakupljanje u pojedinim tkivima, biokemijske transformacije i izolaciju tvari iz tijela.

Dasabuvir se pretežno metabolizira izoenzima CYP2C8 i, u manjoj mjeri, CYP3A izoenzima. Nakon uzimanja 400 mg dasabuvir (ugljik obilježen C14) kod ljudi dasabuvir u svom nepromijenjenom obliku bio je glavna komponenta (otprilike 60%); U krvnoj plazmi pronađeno je sedam metabolita dasabuwir. Najčešći metabolit u plazmi bio je M1, koji je bio 21% AUC i in vitro je pokazao ista svojstva za HCV genotip 1 kao izvorni lijek.

Ombitasvir se metabolizira hidrolizom amida nakon čega slijedi oksidativni metabolizam. Nakon uzimanja jedne doze od 25 mg ombitasvir (obilježen ugljikovim izotopom C14) bez uzimanja drugih lijekova, izvorni lijek koji nije promijenio iznosio je 8,9% ukupnog volumena u krvnoj plazmi; ukupno je otkriveno 13 metabolita u plazmi. Ti metaboliti ne posjeduju antivirusnu ili bilo koju drugu farmakološku aktivnost.

Paritaprevir se metabolizira uglavnom CYP3A4 izoenzima i, u manjoj mjeri, CYP3A5 izoenzima. Nakon uzimanja jedne oralne doze od 200/100 mg paritaprevira (ugljika-obilježena C14) / ritonavir, početni lijek bio je glavna cirkulirajuća komponenta, koja iznosi približno 90% u krvnoj plazmi. Plazma je otkrila najmanje 5 manjih metabolita paritrapevir, što odgovara približno 10%. Ti metaboliti nemaju antivirusnu aktivnost.

Ritonavir se pretežno metabolizira izoenzima CYP3A i, u manjoj mjeri, izoenzima CYP2D6. Gotovo cijela radioaktivnost krvne plazme nakon jednokratne doze oralne otopine od 600 mg ritonavira (označene ugljikovim izotopom C14) u ljudskom tijelu povezan je s nepromijenjenim ritonavirom.

Nakon uzimanja dasabuwir s ombitasvir / paritrapevir / ritonavirom, prosječni T1/2 dasabuvir je bio oko 5.5-6 sati, nakon čega je uzeto 400 mg dasabuvir (ugljika-obilježena C14), oko 94,4% izotopa pronađeno je u stolici i malu količinu (oko 2%) u urinu.

Nakon uzimanja ombitasvir / pariteprevir / ritonavira sa ili bez dasabwir, prosječni T1/2 Ombitasvira je iznosila oko 21-25 sati, nakon čega je uzeto 25 mg ombitasvir (obilježeno s ugljičnim izotopom C14), oko 90,2% izotopa pronađeno je u stolici i malu količinu (1,91%) u urinu.

Nakon uzimanja ombitasvir / pariteprevir / ritonavira sa ili bez dasabwir, prosječni T1/2 Paritaprevir iz krvne plazme iznosio je oko 5,5 sati. Nakon zajedničke primjene 200 mg paritrapevir (ugljikov označen C14) s 100 mg ritonavira, oko 88% izotopa pronađeno je u stolici i malu količinu (8,8%) u urinu.

Nakon uzimanja ombitasvir / paritaprevir / ritonavira, prosječni T1/2 ritonavir iz plazme je bio oko 4 sata. Nakon uzimanja 600 mg ritonavira (ugljika-obilježena C14) kao otopina za oralnu primjenu - 86,4% izotopa pronađeno je u izmetu i 11,3% doza u urinu.

Posebne grupe pacijenata

Starije osobe. Nema potrebe prilagoditi dozu Viqueira Pak u starijih bolesnika.

Djeca. Ne istražuje se farmakokinetika lijeka Viqueira Pak u bolesnika djetinjstva.

Pop i tjelesna težina

Nema potrebe prilagoditi dozu lijeka Viqueira Pak ovisno o spolu ili tjelesnoj težini.

Utrka i etnička pripadnost

Nema potrebe prilagoditi dozu lijeka Viqueira Pak ovisno o rasi i etničkoj pripadnosti.

Pogoršana funkcija jetre

Promjene izloženosti ombitasvira, paritrapevir, dasabuvir i ritonavira u bolesnika s blagom do umjerenom insuficijentom jetre nisu klinički značajne. Nije neophodno mijenjati dozu Viqueira Pak u bolesnika s HCV-om, s blagim ili umjerenim oštećenjem jetre.

Farmakokinetika Kombinacija 200 mg paritaprevira, 100 mg ritonavira, 25 mg ombitasvira i 400 mg dasabuvir procijenjena u bolesnika s blagim (klasa prema Child-Pyo), srednje (klasa B Child-Pugh) i teške (stupanj C u djece-Pyo) stupanj jetrene insuficijencije. U usporedbi s pacijentima s normalnom funkcijom jetre u bolesnika s blagim jetre umanjenja Cmaksimum i AUC paritaprevira, ritonavira i ombitasvira smanjili su se za 29,8%, 34-40% i do 8%, prosječne vrijednosti Cmaksimum i AUC za dasabuvir su 17 do 24% viši.

U usporedbi s bolesnicima s normalnom funkcijom jetre, u bolesnika s umjerenim oštećenjem jetre, srednja vrijednost Cmaksimum i AUC za paritrapevir su povećani za 26-62%, za ombitasvir i ritonavir, srednja vrijednost Cmaksimum i AUC su smanjeni za 29-30% i 30-33%; znači Cmaksimum i AUC dasabuvir su smanjeni za 16-39%. Sigurnost i djelotvornost Viqueira Pak-a kod pacijenata s HCV-om inficiranih jetrenim tvarima umjerenog stupnja (razina B u Child-Pyo) nisu utvrđeni; Međutim, prema istraživačkim podacima o farmakokinetici lijeka Viqueira Pak, najvjerojatnije nije potrebna prilagodba doze.

U usporedbi s bolesnicima s normalnom funkcijom jetre, u bolesnika s teškim oštećenjem jetre, srednja vrijednost Cmaksimum i AUC paraprepivir i dasabuvir povećali su se 3,2-9,5 puta, a 0,3-3,3 puta, prosječne vrijednosti Cmaksimum ritonavir su bili 35% niži, a AUC 13% veći, Cmaksimum i AUB ombitaswir su smanjeni za 68%, odnosno za 54%. Dakle, lijek Viqueira Pak ne može se koristiti u slučajevima ozbiljne insuficijencije jetre.

Oštećena funkcija bubrega

Promjena izloženosti paritaprevira, ombitasvira, dasabuvir i ritonavira u bolesnika s blagom, umjerenom i teškom renalnom insuficijencijom je klinički beznačajna; stoga, za bolesnike zaražene hepatitisom C bolesnika s blagom, umjerenom ili teškom renalnom insuficijencijom, promjena doze Viqueira Pak nije potrebna.

Farmakokinetiku kombinacije od 25 mg ombitasvira 150 mg paritaprevira i 100 mg ritonavira sa je procijenjena u bolesnika s blagim pacijentima 400 mg ili bez dasabuvir on (QC od 60 do 89 ml / min), srednja (CC od 30 do 59 ml / min) i teških ( QC od 15 do 29 ml / min) stupnjevima bubrežne insuficijencije.

U odnosu na subjekte s normalnom funkcijom bubrega u pacijenata s blagim renalna insuficijencija vrijednosti Cmaksimum i AUC za paritrapeprivium bili su usporedivi (do 19% više), znači Cmaksimum i AUC za ombitasvir bili su usporedivi (do 7% niži), prosječne vrijednosti Cmaksimum i AUC za ritonavir su bili 26-42% veći, a za dasabuvir je srednja vrijednost Cmaksimum i AUC je veći za 5-21%.

U usporedbi s ispitanicima s normalnom funkcijom bubrega, u bolesnika s prosječnim stupnjem otkazivanja bubrega, Cmaksimum bili su usporedivi (porast manji od 1%), a AUC vrijednosti bile su 33% veće, prosječne vrijednosti Cmaksimum i AUC za ombitasvir bili su usporedivi (do 12% niži), za ritonavir su prosječne vrijednosti Cmaksimum i AUC su veći za 48-80%, za dasabwir prosječne vrijednosti Cmaksimum i AUC su bili viši za 9-37%.

U usporedbi s ispitanicima s normalnom funkcijom bubrega, u bolesnika s teškim bubrežnim zatajivanjem, srednja vrijednost Cmaksimum za paritrapepril bili su usporedivi (povećanje manja od 1%) i AUC vrijednosti bile su 45% veće, za ombitasvir, srednja vrijednost Cmaksimum i AUC su bili usporedivi (do 15% niži), za ritonavir su prosječne vrijednosti Cmaksimum i AUC su bili 66-114% viši, a također i za dasabwir prosječne vrijednosti Cmaksimum i AUC su veći za 12-50%.

Oblik ispuštanja, sastava i pakiranja

Tablete, presvučene filmom svijetlosmeđi, ovalni, ugraviran "AV2" s jedne strane (2 kom. u blisteru).

pomoćna sredstva: Mikrokristalna celuloza (kao što je Avicel PH101 ®) - 103,04 mg mikrokristalinične celuloze (kao što je Avicel PH102 ®) - 104.72 mg laktoza monohidrat - 47.3 mg, kopovidon - 101.35 mg Kroskarmeloza natrij 33.78 mg - koloidni silicijev dioksid, - 4,05 mg magnezij stearat 11.15 mg.

Sastav filmske ljuske: Opadry II bež (Opadry II Bež) - 21 mg (polivinil alkohol - 40% titanovog dioksida - 21.55% Macrogol 3350 - 20,2% talka - 14,8%, žuti željezni oksid - 3% crveni željezov oksid - 0,35% željeza oksid crna - 0,1%).

Tablete, presvučene filmom ružičasto, duguljasto, biconcave, gravirano "AV1" s jedne strane (2 kom. u blisteru).

pomoćna sredstva: Copovidone - 849,2 mg, D-a-tokoferil sukcinat makrogol - 42,5 mg koloidni silicijev dioksid - 10,8 mg, propilen glikol monolaurat - 10 mg sorbitan laurat - 33,3 mg.

Sastav filmske ljuske: Ružičasta Opadry II (Opadry II ružičasta) - 32,5 mg (polivinil alkohol - 46.94% Macrogol 3350 - 23,7% talka - 17,36% titan dioksid - 11,9% željezo oksid crveno - 0.1%).

4 kom. (2 + 2) - blisteri (7) - pakiranje kartona (4) - pakiranje kartona.

Režim doziranja

Unutar. Lijek Viqueira Pak treba uzeti s obrokom, bez obzira na sadržaj masnoća ili sadržaj kalorija u hrani.

Preporučena doza Vikaira Pak uključuje 2 tablete. ombitasvira / paritrapeprivir / ritonavir 12,5 / 75/50 mg 1 puta dnevno (jutro) i 1 tab. dasabuwir 250 mg 2 puta dnevno (ujutro i navečer). U nekim skupinama bolesnika Vickeira Pak priprema se koristi u kombinaciji s ribavirinom (vidi tablicu 1).

Tablica 1 prikazuje preporučene regije liječenja i trajanje terapije, ovisno o skupini pacijenata.

Tablica 1. Shema liječenja i njegovo trajanje za različite skupine bolesnika (prvi tretman ili nakon terapije s interferonom.

Kada se koristi s lijekom Viqueira Pak, preporučena doza ribavirina temelji se na tjelesnoj težini pacijenta: 1000 mg / dan za bolesnika s tjelesnom težinom od 75 kg, podijeljen u 2 recepcije dnevno uz obroke. Ako je potrebno ispraviti dozu ribavirina, preporuča se da pročitate njegove upute za uporabu. Lijek Viqueira Pak treba uzimati u skladu s preporučenim vremenom i uputama za njegovu uporabu, bez prekida. Ako se lijek Viqueira Pak upotrebljava u kombinaciji s ribavirinom, Ribavirin treba propisati za isto razdoblje od lijeka Viqueira Pak.

Posebne grupe pacijenata

Pacijenti nakon transplantacije jetre

Preporučuje se trajanje liječenja pacijenata s normalnom funkcijom jetre i fibroze skali Metavir-2 ili manje nakon transplantacije jetre pomoću Vikeyra Pak pripravka u kombinaciji s ribavirinom je 24 tjedana, bez obzira na HCV genotip 1 podtipa. Kod primjene lijeka Viqueira Pak s inhibitorima kalcineurina potrebno je ispraviti dozu inhibitora kalcineurina. U kliničkim ispitivanjima u bolesnika nakon transplantacije jetre, ribavirinske doze u rasponu od 600 mg do 800 mg dnevno su pojedinačno odabrane.

U bolesnika s ko-infekcijom s HCV / HIV-1

To bi trebao slijediti preporuke dane u tablici 1. Smjernice za istovremene antivirusne terapije HIV-1 su prikazani u „interakcije s drugim lijekovima.”

U bolesnika s blagim zatajivanjem jetre (Child-Pugh klasa A), nije potrebno prilagoditi dozu Viqueira Pak. Sigurnost i učinkovitost Viqueira Pak-a kod pacijenata zaraženih hepatitisom C s umjerenim oštećenjem jetre (Child-Pugh klasa B) nije utvrđena; uporaba lijeka Vicaira Pak se ne preporučuje kod pacijenata s umjerenim oštećenjem jetre. Viqueira Pak je kontraindiciran u bolesnika s teškim zatajivanjem jetre (razina C prema Child-Pyo).

Prije i tijekom terapije treba pratiti testove funkcije jetre.

predozirati

Najviša dokumentirani Jednostruka doza postavljen zdravih dobrovoljaca, su 400 mg za paritaprevira (ritonavir 100 mg), 200 mg ritonavira po 100 mg (paritaprevira), 350 mg i 2000 mg za ombitasvira dasabuvir. U slučaju predoziranja preporuča se pratiti pojavu bilo kakve znakove ili simptome nuspojava, te, ako je potrebno, na odgovarajući neposrednoj simptomatske terapije.

Interakcije lijekova

U in vitro studije pokazuju da ritonavir inhibira neke izoenzima citokroma P450, ali droga Vikeyra Pak u klinički relevantnim koncentracijama nije značajno utjecati na izoenzima CYP2C9 i CYP2C19.

Paritaprevir, ritonavir i dasabuvir su inhibitori P-gpikoproteina u vilro, ali značajne promjene u interakcije lijeka s digoksina Vikeyra Pak - osjetljivih supstrat P-glikoproteina - nije uočeno.

Paritaprevir je inhibitor transportnog polipeptida organskih aniona 1B1 i 1B3 (OATP1B1 i OATP1B3). Parataprevir, ritonavir i dasabuvir su inhibitori proteinske rezistencije na karcinom dojke (Protein otpora raka dojke, BCRP).

Paritaprevir, ombitasvir dasabuvir i inhibitori izoforme 1A1 (UGT1A1) uridindifosfatglyukuroniltransferazy i ritonavir je inhibitor izoenzima citokroma CYP3A4. Kombinirano korištenje lijeka Vikeyra Pak s lijekovima koji se primarno metabolizira pomoću CYP3A izoenzima ili su supstrati za UGT1A1, BCRP, OATP1B1 ili OATP1B3, može dovesti do povećane koncentracije u plazmi takvih lijekova.

Paritaprevir, ombitasvir, ritonavir i dasabuvir in vivo ne inhibira transportnim organske anione (OAT1) također vjerojatno da oni inhibiraju transporteri organske katione (OST1 i OST2), transportere organskih aniona (OAT3) ili proteina višestruke rezistencije i uklanjanje toksina (Mate1 i MATE2K) u klinički značajnim koncentracijama; Dakle, lijek Vickeira Mack ne utječe na ove puteve za uklanjanje bubrega.

Učinak drugih lijekova na pripravu Viqueira Pak

Dijeljenje Vikeyra Pak lijeka s jaki inhibitori izoenzima CYP3A može povećati koncentracija paritaprevira 2 puta. Zajednički pripravak prijem Vikeyra Pak s lijekovima koji potiču izoenzima CYP3A, očekuje se da smanji koncentraciju dasabuvir, paritaprevira, ombitasvira i ritonavira u plazmi i smanjuje svoj terapeutski učinak. Kombinirano korištenje lijeka Vikeyra Pak s lijekovima koji inhibiraju izofermept CYP2C8, dasabuvir može povećati koncentraciju u plazmi. Zajednički pripravak prijem Vikeyra Pak s lijekovima koji potiču izoenzima CYP2C8, očekivano dovodi do niže koncentracije u plazmi i smanjuje njegovu dasabuvir terapeutski učinak.

Promjena izloženosti (Cmaksimum i AUC) paritaprevir, ombitasvir i dasabuvir od 0,5 do 2,0 puta se ne smatra klinički značajnim i ne zahtijevaju prilagodbu doze lijeka Vicair Pak.

Vikeyra Pak lijek se može primijeniti u kombinaciji s lijekovima koji inhibiraju izoenzima CYP3A, istovremeno kombinirati lijek kontraindicirani Vikeyra Pak sa potentnim inhibitorima ili induktora CYP2C8 izozim izoenzima CYP3A / 2C8.

Parataprevir, dasabuvir i ritonavir su supstrati P-glikoproteina. Paritaprevir i dasabuvir su supstrati BCRP-a. Ombitasvir je supstrat P-glikoproteina i / ili BCRP. Paritaprevir je supstrat OATP1B1 i OATP1B3. Međutim, malo je vjerojatno da je inhibicija P-glikoproteina. BCRP, OATP1B1 ili OATP1B3 rezultirat će klinički značajnim povećanjem izloženosti Vicair Pack.

Uspostavljena i druge potencijalne interakcije s lijekovima

Profil interakcije lijekova koji se koriste zajedno s Vicera Pak pripremom razvijen je za brojne najčešće propisane lijekove za zajedničku uporabu (tablica 4).

Ako pacijent trenutno već uzimanje lijekova (e), što je vjerojatno da će imati potencijal za interakcije lijekova, ili ih počeli uzimati tijekom terapije Vikeyra Park se potiču da razmotre potrebu za prilagodbom doze od istodobnom lijeka (e) ili izvođenje potreban klinički nadzor.

Ako je u vrijeme liječenja lijekom Vichera Pak, izvršeno ispravljanje doze zajedničkih lijekova, nakon liječenja lijekom Viqueira Pak treba ispraviti.

Tablica 4 daje informacije o učincima kombinirane uporabe lijeka Viqueira Pak na koncentraciju lijekova koji se koriste zajedno. Imenovanjem lijekova koji se daju zajedno, navedenoj u tablici 4, nije potrebna prilagodba doze lijeka Viqueira Pak.

Tablica 4. Utvrđena interakcija lijekova na temelju podataka iz studije o interakcijama lijekova s ​​lijekovima.

Popis lijekova, čija je kombinirana upotreba s lijekom Vichera Pak kontraindicirana, prikazana je u odjeljku "Kontraindikacije".

Lijekovi s kojima je interakcija lijekom u kombinaciji s lijekom Viqueira Pak nije promatrana

U istraživanjima o interakciji lijekova, nije pronađena klinički značajna interakcija između pripreme Viqueira Paka sa sljedećim najčešće zajedničkim lijekovima:

- buprenorfin, metadon, nalokson;

- tenofovir, emtricitabin, raltegravir;

U kombinaciji s ovim lijekovima s lijekom Viqueira Pak prilagodbe doza nije potrebna.

Nuspojava

Iskustvo kliničkog istraživanja

Ako je lijek Viqueira Pak korišten s ribavirinom: informacije o nuspojavama ribavirina trebali biste pročitati njegove upute za uporabu.

Procjena sigurnosti temelji se na kombiniranim podacima faze 2 i 3 kliničkih ispitivanja u više od 2600 bolesnika koji su primili Vikayr Pak sa ili bez ribavirin.

Lijek Viqueira Pak u kombinaciji s ribavirinom (uključujući bolesnike s cirozom)

U bolesnika koji su primali lijek Vikeyra Pak u kombinaciji s ribavirinom, najčešće opažene nuspojave (više od 20% bolesnika) bili su umor i tishnota. Broj pacijenata.lechenie potpuno prekinuta zbog nuspojava je 1,2% (25/2044), 1,3% (27/2044) bolesnika prestanka (s mogućnošću nastavak) liječenje zbog nuspojava. 7,7% (158/2044) pacijenata zahtijeva smanjenje doze ribavirina zbog nuspojava.

Sigurnosni profil Viqueira Pak i ribavirina u bolesnika s cirozom bio je sličan onome u bolesnika bez ciroze.

Korištenje Viqueira Pak bez ribavirin

U bolesnika u kliničkoj studiji koji su primili pripravak Vicair Pak bez ribavirina, jedina zabilježena nuspojava bila je svrbež. Broj pacijenata koji su u potpunosti obustavili liječenje zbog nuspojava bio je 0,3% (2/588). 0,5% (3/588) pacijenata je prekinulo liječenje zbog nuspojava.

U Tablici 2 naveden je nepovoljni događaji povezani ili u kombinaciji s Vikeyra Pak pripravu zabilježen u dva randomizirana planebo kontrolirana ispitivanja (SAPPHIRE I i II SAPPHIRE), koje su promatrane s učestalošću od najmanje 5% veća nego u bolesnika koji su primali Vickeyr Pak u kombinaciji s ribavirinom, u usporedbi s pacijentima koji primaju placebo. Pored toga, Tablica 2 sadrži popis ovih sporednih reakcija u tri ispitivanja u kojem su pacijenti primali lijek Vikeyra Pak s ribavirinom ili bez (Pearl II Pearl III i Pearl IV), a analiza ovih sporednih reakcija u studijama provedenim na pacijentima s cirozom jetra primanje Vikeyra Pak lijek u kombinaciji s ribavirinom ili za 12 ili 24 tjedana (tirkiz II).

Tablica 2. Sažetak tablice incidencije štetnih događaja identificiranih u fazi 3 kliničkih ispitivanja 1.2.

Većina nuspojava u kliničkim ispitivanjima faze 3 bila su blaga (razina 1). Sigurnosni profil pripravka Viqueira Pak u kombinaciji s ribavirinom je u skladu s postojećim sigurnosnim profilom ribavirina.

U ispitivanjima prekrupa II -III i -N, 7% bolesnika koji su primali lijek Vikeyra Pak monoterapijom i 10% pacijenata koji su primali lijek Vikeyra Pak u kombinaciji s ribavirinom, dermatitis simptomi su promatrane u obliku osipa. U studijama SAPPHIRE-I i II, 16% pacijenata koji su primali Viqueira Pak s ribavirinom i 9% pacijenata koji su primali placebo imali su neželjene učinke kože. U studiji TURQUOISE II 18% i 24% bolesnika liječenih Viqueira Pakom u kombinaciji s ribavirinom tijekom 12 ili 24 tjedana imali su neželjene učinke kože. Strogost većine fenomena klasificira se kao svjetlo. Registrirano ne ozbiljne pojave i ozbiljne reakcije kože, kao što su Stevens-Johnsonov sindrom, toksičnu epidermalnu nekrolizu, multiformni eritem, alergijskog dermatitisa povezane s uzimanjem droga (s eozinofilije i sistemskim simptomima).

Odstupanja od norme laboratorijskih pokazatelja

Promjene u pojedinim laboratorijskim pokazateljima prikazane su u tablici 3.

Tablica 3. Odabrana laboratorijska odstupanja indikativna su za vrijeme liječenja 2.

Povećana aktivnost ALT u serumu

U kliničkim ispitivanjima pomoću lijek Vikeyra Pak s ribavirinom ili bez najmanje 1% pacijenata koji nisu upotrebljavaju pripravci koji sadrže estrogen, privremeni pojačana aktivnost ALT uočeno je u više od 5 puta ULN nakon početka tretmana.

Kod žena, uz istodobnu primjenu lijekova koji sadrže etinilestradiol, incidencija povećane ALT aktivnosti povećana je na 25% (4/16). Učestalost klinički značajan porast aktivnosti u žena ALT primaju osim etinil estradiola (npr estradiola, konjugiranih estrogena i) kao hormonske zamjenske terapije estrogene je 3% (2/59).

U pravilu, ovaj fenomen bio je asimptomatski, koji se očitovao tijekom prvih 4 tjedna liječenja i riješen je nastavkom terapije. Povećana aktivnost ALT-a, u pravilu, nije povezana s povećanjem koncentracije bilirubina. Cirroza nije bila čimbenik rizika za povećanje ALT aktivnosti. Za većinu pacijenata nije potrebno posebno praćenje biokemijskih parametara jetre.

Povišena koncentracija bilirubina

Privremeno povećanje koncentracije bilirubina (uglavnom posrednog) uočeno je u bolesnika koji su primali lijek Vikeyra Pak u kombinaciji s ribavirinom, koji je povezan sa transporterom inhibicija paritaprevirom bilirubin OATR1V1 / 1VZ i time uzrokovane hemoliza ribavirinom. Povećanje koncentracije bilirubina dogodilo se nakon početka liječenja, dostiglo je maksimum u tjednu I studije i potpuno je riješeno dok se terapija nastavlja. Povećanje koncentracije bilirubina nije bilo povezano s povećanjem koncentracije aminotransferaza. Učestalost povećanog neizravnog bilirubina bila je niža kod pacijenata koji nisu primali ribavirin.

Korištenje Viqueira Pak u bolesnika s ko-infekcijom s HCV / HIV-1

U 63 bolesnika s ko-infekcijom s HCV / HIV-1 koji su primili antiretrovirusnu terapiju na stabilnoj osnovi, procijenjena je uporaba Viqueira Pak u kombinaciji s ribavirinom. Najčešći su nuspojave registrirana najmanje 10% pacijenata, slabost (48%), nesanicu (19%), mučnina (17%), glavobolja (16%), pruritus (13%), kašalj (11%), razdražljivost (10%), icteric sclera (10%).

Povećanje koncentracije ukupnog bilirubina za 2 ili više puta s obzirom na IGN (češće zbog indirektnog bilirubina) zabilježeno je u 34 bolesnika (54%). 15 od njih primilo je atazanavir u razdoblju povećane koncentracije bilirubina, 9 pacijenata također je imalo sklerozu, žuticu ili hiperbilirubinemiju. U bolesnika s hiperbilirubinemijom nije bilo istodobnog povećanja aktivnosti aminotransferaze. Nije bilo slučajeva povećane aktivnosti trećeg stupnja ALT-a.

U 7 pacijenata (11%) bilježi se najmanje jedan slučaj smanjenja koncentracije hemoglobina ispod 10 g / dL; u 6 od njih je provedena prilagodba doze ribavirina. U takvim slučajevima nije bilo potrebna transfuzija krvi i primjena eritropoetina.

Na kraju 12 i 24 tjedna terapije, prosječan broj CD4 + T stanica smanjen je na koncentraciju od 47 stanica / mm3 i 62 stanica / mm3, respektivno; u većini slučajeva nakon završetka terapije, pokazatelji su se vratili na početnu razinu. U 2 bolesnika zabilježeno je smanjenje broja CD4 + T stanica na koncentraciju manju od 200 stanica / mm3 tijekom terapije bez smanjenja CD4 +. Nema slučajeva oportunističkih infekcija povezanih s AIDS-om.

Korištenje Viqueira Pak u primateljima transplantacije jetre

Korištenje Viqueira Pak-a u kombinaciji s ribavirinom procijenjeno je u 34 bolesnika koji su podvrgnuti transplantaciji jetre s recidivom HCV-a. Nuspojave zabilježene u više od 20% bolesnika: slabost (50%). glavobolja (44%), kašalj (32%), proljev (26%), nesanica (26%), astenija (24%), mučnina (24%), grčevi mišića (21%), osip (21%). U 10 pacijenata (29%) zapaženo je najmanje jedan slučaj smanjenja koncentracije hemoglobina u koncentraciji manjim od 10 g / dL. U 10 bolesnika, doza ribavirina je podešena zbog smanjenja koncentracije hemoglobina; u 3% (1/34) pacijenata, prekid terapije ribavirinom. 5 bolesnika primalo je eritropoetin; U svim tim pacijentima početna doza ribavirina bila je 1000-1200 mg dnevno. Krvne transfuzije nisu izvršene.

svjedočenje

- kronični hepatitis C genotipa 1, uključujući pacijente s kompenziranom cirozom jetre, u kombinaciji sa ili bez ribavirina.

Kontraindikacije za uporabu

- preosjetljivost na ombitasvir, paritrapevir, ritonavir, dasabuvi, ili bilo koji ekscipijent lijeka;

- poznata preosjetljivost na ritonavir (npr. toksična epidermalna nekroliza ili Stevens-Johnsonov sindrom);

- teški stupanj zatajenja jetre (Child-Pugh klasa C);

- kontraindikacije uporabi ribavirina (u kombinaciji s lijekom Viqueira Pak i ribavirinom). Za informacije o kontraindikacijama korištenja ribavirina trebali biste pročitati njegove upute za uporabu;

- korištenje ribavirina kod žena tijekom trudnoće, kao i kod muškaraca čiji su partneri trudni;

- istodobna upotreba lijekova, čija koncentracija povećava i krvna plazma može dovesti do ozbiljnih nuspojava, a čišćenje koja značajno ovisi o metabolizmu pomoću CYP3A izoenzima;

- istovremeno korištenje lijekova koji su snažni inhibitori CYP2C8 (budući da to može dovesti do značajnog povećanja koncentracije dasabwir u krvnoj plazmi i rizika od produljenja QT intervala);

- istodobna uporaba lijekova - moćni induktori izoenzima CYP3A (mogu značajno smanjiti koncentraciju paritrapevir, ombitasvir i dasabvir u krvnoj plazmi);

- istovremeno korištenje lijekova koji su moćni induktori izoenzima CYP2C8 (jer to može dovesti do značajnog smanjenja koncentracije dasabwira u krvnoj plazmi);

- istodobna upotreba lijekova: alfuzozin; karbamazepin; fenitoin, fenobarbital; efavirenz; ergot alkaloidi (ergotamin, dihidroergotamin, zrmometrin, metilergometrin); gemfibrozil, lovastatin, simvastatin; midazolam i triazolam (u medicinskim oblicima za oralnu primjenu); pimozid; rifampin; salmeterol; preparati sjemenke sjemenke (St. John's wort perforatum / Hypericum perforatum /); sildenafil (kada se koristi za liječenje plućne arterijske hipertenzije); rilpivirine; lopinavir / ritonavir; darunavir / ritonavir; pripravci koji sadrže etinilestradiol (npr. kombinirani oralni kontraceptivi); atazanavir / ritonavir u fiksnoj kombinaciji;

- dob djece do 18 godina;

- Nedostatak laktaze, netolerancija galaktoze, malapsorpcija glukoza-galaktoze.

Zajednička primjena lijeka Viqueira Pak i flutikazon ili drugih glukokortikosteroida, koji se metaboliziraju uz sudjelovanje izofermptida CYP3A4. Zajednička primjena s antiaritmijskim lijekovima. Mature insuficijencija umjerene težine.

Primjena u trudnoći i laktaciji

Rezultati kvalitativnih i dobro kontroliranih studija o primjeni Viqueur Pak u trudnica nisu dostupni.

U ispitivanjima na životinjama koriste ombitasvira / paritaprevira / ritonavira i njegovi glavni aktivni metaboliti kod ljudi (M29, M36) i dasabuvir bilo kakav utjecaj na razvoj embrija i fetusa su izvijestili. Koristeći paritaprevira / ritonavir koristi maksimalne doze ispitivanja odgovaraju 98- puta (miševa) ili 8 puta (u štakora) od preporučenog kliničkog doziranja kod ljudi. Maksimalna doza koristi za nanošenje ombitasvira ispitivanja odgovaraju 28-struki (miševa) ili 4 puta (u kunića) preporučuje kliničku dozu u ljudi. Dozirane su najveće doze osnovnih neaktivnih metabolita ljudi u istraživanju kod miševa - izloženost je 26 puta veća nego kod ljudi primjenom preporučenih kliničkih doza. Maksimalna doza za primjenu koristi dasabuvir testovima odgovarajućih 48-struko (štakori) ili 12 puta (kod zečeva) preporučuje kliničku dozu u ljudi.

Zbog činjenice da je nemoguće izvući zaključke o upotrebi lijeka u trudnica, na temelju podataka dobivenih na životinjama, lijek Viqueira Pak treba koristiti tijekom trudnoće samo u slučaju nužde, što je opravdano kliničkom situacijom.

Istovremena primjena ribavirina

Ribavirin može uzrokovati nepravilnosti i / ili smrt fetusa. Bolesnice i partnerice muških pacijenata trebaju poduzeti sve moguće mjere kako bi se izbjeglo trudnoću jer istraživanja na životinjama u svim vrstama izloženi ribavirinom, potvrđeno je izražen teratogeni i / ili embriotsidny učinak. Nemojte koristiti režim liječenja ribavirinom dok se ne postigne negativan rezultat testiranja trudnoće prije početka terapije. Za razdoblje liječenja i najmanje 6 mjeseci nakon završetka žena preporučene su najmanje dvije učinkovite metode kontracepcije žena u dobi trudnoće i njihovih partnera, kao i muških pacijenata i njihovih partnera. Za vrijeme liječenja ribavirinom, planirani testovi trudnoće trebaju se provoditi mjesečno.

Razdoblje dojenja

Nema podataka o prodiranju ombitasvira, paritrapevir, ritonavira ili dasabuvira i njihovih metabolita u majčino mlijeko kod žena.

Paritaprevir M13 i njegova hidroliza proizvod, a ombitasvir dasabuvir nepromijenjena su prevladavajuće komponente nalaze u mlijeku dojilje štakora bez utjecaja na hranjenje teladi. Zbog mogućnosti nuspojava zbog učinka lijeka na dojenčad, treba donijeti odluku o prestanku dojenja ili prekinuti liječenje Vikayr Pak uzimajući u obzir važnost terapije za majku. Pacijenti koji primaju ribavirin trebali bi pročitati njegove upute za uporabu.

Prijava za kršenje funkcije jetre

Primjena lijeka pacijentima s blagim oštećenjem jetre (Klasa A prema Child-Pyo) nije potrebna prilagodba doze. Sigurnost i učinkovitost Viqueira Pak u bolesnika zaraženih hepatitisom C, s umjerenim oštećenjem jetre (Child-Pugh klasa B) nije uspostavljena; uporaba lijeka Vicaira Pak se ne preporučuje kod pacijenata s umjerenim oštećenjem jetre. Viqueira Pak je kontraindiciran kod bolesnika s teškim zatajivanjem jetre (razred C prema Child-Pyo).

Prije i tijekom terapije treba pratiti testove funkcije jetre.

Koristite u djece

Korištenje lijeka za djecu i adolescente mlađe od 18 godina je kontraindicirano.

Primjena kod starijih bolesnika

Posebne upute

U kliničkim studijama, lijek ribavirin Vikeyra Pak s ribavirinom ili bez, oko 1% u promatranom prolazno, asimptomatska došlo je povećanu aktivnost ALT više od 5 puta ULN (vide. Poglavlje „nuspojava”).

Pojačana aktivnost ALT uočeno znatno češće kod žena koje uzimaju etipilestradiola pripravke na osnovi, na primjer, kombinirani oralnih kontraceptiva, kontracepcijske flastere i vaginalni kontracepcijski prsten (vidi, u poglavlju „Kontraindikacije”). Pojačana aktivnost ALT tipično promatrana tijekom 4 tjedna liječenja i smanjene u 2-8 tjedana od početka porasta aktivnosti ALT Kontinuirani liječenje Ribavirinom Vikeyra Pak s ribavirinom ili bez. Prije nego počnete koristiti Vicair Pak, trebali biste prestati uzimati lijekove koji sadrže etinilestradiol. Tijekom terapije s Vikeyra Pack preporuča se koristiti alternativne metode kontracepcije (npr oralni kontraceptivi, progestin utemeljeni ili ne-hormonska kontracepcija). Obnova lijekova koji sadrže etinilestradiol preporuča se započeti otprilike 2 tjedna nakon završetka terapije lijekom Vicaira Pak.

Kod žena koje su primile nikakvu etinil estradiol i druge estrogena (kao što estradiola i estrogena konjugacije) kao hormonske nadomjesne terapije, pokazatelji ALT aktivnosti korespondira sa slike snimljene u bolesnika koji nisu bili estrogen. Međutim, budući da je broj bolesnika liječenih drugim estrogena, ograničena, koristiti ih u kombinaciji s lijekom Vikeyra Pak s oprezom.

Biokemijske parametre jetre treba mjeriti tijekom prvih 4 tjedna terapije i ako aktivnost ALT u serumu prelazi gornju granicu norme, potrebno je ponovno provesti istraživanje i nadalje pratiti aktivnost ALT takvih bolesnika, a također:

- pacijenti trebaju biti obaviješteni o potrebi konzultacija s liječnikom ako dožive umor, slabost, gubitak apetita, mučnina i povraćanje, žutica ili obezbojenost stolice;

- uzeti u obzir prekid uporabe lijeka Vicair Pak, ako ALT aktivnost u serumu premašuje VGN za faktor 10.

Rizici povezani s istovremenom primjenom ribavirina

U slučaju kombinirane uporabe Vicair Pack-a s ribavirinom, treba uzeti u obzir upozorenja i mjere opreza primjenjive na ribavirinom, u učestalosti i nepoželjnosti trudnoće. Kompletan popis upozorenja i mjera opreza protiv primjene ribavirina nalazi se u uputama za njegovu uporabu.

Rizici povezani s nuspojavama ili smanjenje učinka terapije zbog istovremene uporabe s drugim lijekovima

Kombinirana upotreba niza lijekova može dovesti do poznatih ili potencijalno značajnih interakcija lijekova, što rezultira:

- Gubitak terapeutske učinkovitosti, možda - s razvojem otpornosti.

- Klinički značajne nuspojave povezane s povećanjem izloženosti lijekovima koji se koriste zajedno s lijekom Viqueira Pak, ili sa ekscipijentima lijeka.

Tablica 4 (odjeljak "Interakcija s drugim lijekovima") ukazuje na mjere za ispravljanje mogućih i poznatih značajnih interakcija lijekova, - preporuke za doziranje lijekova. Mogućnost razvijanja interakcija lijekova treba procijeniti prije uporabe Vicair Pak i tijekom terapije; preporučeno praćenje nuspojava povezanih s primjenom lijekova koji se koriste zajedno s aktivnim i pomoćnim tvarima lijeka Viqueira Pak.

Koristite s flutikazonom

Flutikazon je glukokortikoid koji metabolizira CYP3A izoenzim.

Mora postojati oprez prilikom korištenja ko droga Vikeyra Pak i flutikazon ili druge glukokortikoidi koji se metaboliziraju u izoenzima CYP3A4. Kombinirana upotreba inhalacijskih glukokortikoida metaboliziranih izoenzima CYP3A može povećati sistemske učinke glukokortikoida; prijavljeni su slučajevi Cushingovog sindroma i naknadno suprimirajući nadbubrežnu funkciju lijekovima koji sadrže ritonavir. Kombinirana primjena lijeka Vikeyra Pak i kortikosteroide, posebno za dugotrajnu terapiju treba započeti samo ako je očekivana korist liječenja nadmašuju rizik od sistemskih učinaka glukokortikoida.

U bolesnika s blagom insuficijencijom jetre (klasa A prema Chapple-Pughu), nije potrebna prilagodba doze Viqueira Pak-a. Sigurnost i učinkovitost Viqueira Pak-a kod bolesnika zaraženih hepatitisom C s umjerenom insuficijencijom jetre (Child-Pugh klasa B) nije utvrđena; Nije preporučljivo koristiti lijek Viqueira Pak s prosječnim stupnjem zatajenja jetre. Viqueira Pak je kontraindiciran u bolesnika s teškim zatajivanjem jetre (razina C prema Child-Pyo). Lijek Viqueira Pak se ne preporučuje za upotrebu kod bolesnika s dekompenziranom bolešću jetre.

Rizik od razvoja otpornosti na inhibitore proteaze HIV-1 u bolesnika s ko-infekcijom s HCV / HIV-1

Ritonavir, koji je uključen u lijeku Vikeyra Pak, odnosi se na inhibitore proteaze HIV-1 i mogu olakšati odabir supstitucije aminokiselinskih povezanih sa otpornošću na inhibitore proteaze HIV-1. U bolesnika koinficirane s HCV / HIV-1, koji primaju terapiju s tijek Vikeyra pak treba provesti antiretrovirusnu terapiju za smanjenje rizika od razvoja otpornosti na inhibitore proteaze HIV-1.

Pacijenti nakon transplantacije jetre

Sigurnost i učinkovitost primjene Vickeyr Pak u kombinaciji s ribavirinom proučavana je u 34 bolesnika s HCV genotipom 1 nakon transplantacije jetre (najmanje 12 mjeseci nakon transplantacije jetre). Glavni ciljevi ove studije bili su procijeniti sigurnost i odredili udio pacijenata koji su postigli trajni virološki odgovor na 12 tjedana nakon završetka liječenja (SVR12) i nakon 24 tjedna liječenja Viqueira Pakom u kombinaciji s ribavirinom. Početna doza ribavirina bila je u rasponu od 600 mg do 800 mg dnevno, što se najčešće koristi na početku i na kraju liječenja lijekom Viqueira Pak.

34 sudionika koji nisu primili tretman za HCV, a nakon transplantacije jetre imali fibroza skala procjene Metavir - 2 ili manje (29 s HCV genotipom 1a i 1b genotipa HCV 5) uključeni su u kliničkim ispitivanjima. 31 od 32 pacijenata kojima je točka podataka u vremenskoj SVR12 (96.9%) postignut SVR12 (96.3% kod pacijenata s genotipom 1a) je bilo dobiveno. Jedan pacijent s genotipom HCV 1a imao je relaps nakon tretmana.

Ukupna sigurnosni profil Vikeyra Pak pripravak u kombinaciji s ribavirinom u bolesnika inficiranih HCV nakon transplantacije jetre bio je isti kao onaj od bolesnika koji su primali lijek Vikeyra Pak u kombinaciji s ribavirinom u fazi 3 kliničkim pokusima, s izuzetkom anemije. 10 bolesnika (29,4%) imalo je najmanje jednu vrijednost hemoglobina (nakon početnog) manja od 10 g / dL. U 55,9% (19/34) pacijenata koji doze ribavirina je smanjena i 2,9% (1/34), primjena ribavirina poništena. Promjena doze ribavirina nije utjecala na učestalost postizanja stabilnog virološkog odgovora. Kod 5 bolesnika zahtijeva uporabu eritropoetina (u svih 5 bolesnika je korišten ribavirin dnevno u početnoj dozi od 1000 mg do 1200 mg. Nijedan pacijent potrebna transfuzija krvi).

Ostali genotipovi HCV

Za pacijente zaražene drugim genotipima HCV-a, osim genotipa 1, sigurnosti i učinkovitosti, lijek Vickeira Pak nije uspostavljen.

Učinak kombinirane uporabe ombitasvira / paritaprevira / ritonavira i dasabuvir na QTc intervala procijenjeni su u randomiziranoj, dvostruko slijepoj studiji s placebom i aktivnim kontrole (moksifloksacin 400 mg), 4 puta križana vlasi, pažljivo praćenje QT u 60 zdravih ispitanika primanje ombitasvir / paritaprevir / ritonavir i dasabuvir. U studiju za otkrivanje malih učinak u dozama većim od terapeutski - paritaprevir 350 mg, 150 mg ritonavira, ombitasvir 50 mg i 500 mg dasabuvir - nije pokazala klinički značajno produženje QT intervala.


Vezani Članci Hepatitis